Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Knjiga tjedna: Dječak na mostu - M. R. Carey

Knjiga tjedna: Dječak na mostu - M. R. Carey© Unsplash

Nova poslastica iz pera autora uspješnice 'Djevojka sa svim darovima' vodi nas u svijet u kojem prestaje postojati ljudski rod kakvog sada poznajemo

Nakladnička kuća Znanje predstavlja još jednu distopijsku poslasticu iz pera M. R. Careyja, autora romana Djevojka sa svim darovima i Iskupljenje u Fellsideu. Dječak na mostu (The Boy on the Bridge, 2017.) prethodnica je njegove uspješnice o djevojčici Melanie prema kojoj je snimljen film s Gemmom Arterton i Glenn Close u glavnim ulogama. Zastrašujuća je to i emotivno napeta priča s majstorski razrađenim likovima, koja se teško ispušta iz ruku. 

Pandemija uzrokovana gljivicom Cordyceps koja zaražene pretvara u agresivne proždrljivce srezala je ljudski rod na nekolicinu preživjelih koji su se okupili u samo nekoliko utvrđenih centara na Zemlji. Jedan od njih je i Svjetionik, iz kojeg se sa strepnjom promatra širenje pandemije. Nakon mnogih neuspješnih misija, dvanaest vrhunskih znanstvenika koji imaju zadatak pokušati pronaći lijek ili cjepivo protiv opake bolesti kreće u novu misiju u oklopnom vozilu Rosalind Franklin. Dvanaest osoba od kojih svaka nosi svoje strahove, nadanja i ambicije. No, nitko od njih nije osebujan kao petnaestogodišnji Stephen Greaves koji se u ekspediciji našao zahvaljujući svojoj iznimnoj inteligenciji i otkriću gela koji prikriva miris ljudskog tijela i time sprječava napade proždrljivaca. No, Stephen je također i dječak koji teško komunicira s ostalim članovima ekspedicije, a kad svoja izuzetna i nevjerojatno važna otkrića odluči zatajiti ostatku ekipe, među njima dolazi do eskalacije sukoba…

»Napeta priča s majstorski razrađenim likovima.« SCIFINOW

»Zastrašujuće i emotivno napeto štivo koje istražuje značenje ljudskosti.« Kirkus Reviews 

»Ne ispušta se iz ruku.« Irish Times


M. R. Carey ugledni je britanski autor proze i stripova koji je spisateljsku karijeru započeo u stripovima te između ostalog pisao za nagrađivane serijale Lucifer i X-men. Nakon uspjeha njegova romana Djevojka sa svim darovima napisao je triler Iskupljenje u Fellsideu koji je također objavljen u Znanju. Prema romanu Djevojka sa svim darovima snimljen je i film sa Gemmom Arterton i Glenn Close u glavnim ulogama. Dječak na mostu prethodnica je njegove uspješnice o djevojčici Melanie.


Godina izdanja: 2020
Nakladnik: Znanje d.o.o.
Format: 150 x 228 mm
Broj stranica: 432 stranica
Uvez: Meki uvez
Prijevod: Jana Merlin 
Cijena: 119,00 kn
 
Komentari
+2
 
tikica-
  • 16.5.2020 8:21:43
  • Bodova: 41216
  • Prijavi
Ovo je sigurno zanimljivo štivo.
Reana
  • 16.5.2020 8:01:01
  • Bodova: 19081
  • Prijavi
Zanimljivo