Knjiga tjedna: Boginje u svakoj ženi

Knjiga tjedna: Boginje u svakoj ženi

Mitski arhetipovi u ženskoj psihi

Ova nam knjiga poručuje da svaka žena u sebi nosi boginje. U nekima živi Atena, boginja mudrosti i umijeća, u nekima Hera, boginja braka ili Demetra, boginja žita i majčinski arhetip. Što je žena složenija, veća je vjerojatnost da živi mnogo boginja. Trebamo samo otkriti koje boginje žive u svakoj od nas.

Ugledna jungovska psihoanalitičarka Jean Shinoda Bolen oživljuje grčki panteon u obliku naših unutarnjih arhetipova te moć mita primjenjuje na naše osobne živote. Ovisno o tome koja je boginja u njoj aktivnija od drugih, žena može biti više posvećena postizanju profesionalnog uspjeha, dok će druga veće ispunjenje postići kao supruga i majka. Poznavanje ?boginja" ženama omogućuje da shvate same sebe i svoje odnose s muškarcima i ženama, s roditeljima, ljubavnicima i djecom. Obrasci boginja nude i uvid u ono što neke žene motivira, snažno privlači, frustrira ili zadovoljava, te im pomaže napredovati i prihvatiti sebe u raznim ulogama i situacijama. Muškarci koji žele shvatiti žene, naučit će da postoje razni tipovi žena te što mogu očekivati od njih. Svaka će se žena pronaći u jednoj ili više grčkih junakinja, a ni jedna se neće (...) osjećati kritizirano.

Knjiga Boginje u svakoj ženi nudi uvjerljive, jasne predodžbe koje mogu dovesti do samorazumijevanja i promjene. Toplo preporučujemo. ALA Booklist Jean Shinoda Bolen, dr. med. međunarodno je poznata jungovska psihoanalitičarka, klinička profesorica psihijatrije na Sveučilištu Kalifornije u San Francisku i autorica nekoliko knjiga. Aktivna je voditeljica radionica ženskog duhovnog pokreta, a Američka udruga psihijatara nedavno ju je proglasila istaknutom doživotnom članicom. Živi u Kaliforniji.

Jean Sinoda Bolen: Boginje u svakoj ženi - mitski arhetipovi u ženskoj psihi
Cijena: 149,00 Kn
Uvez: meki
Broj stranica: 376
Godina izdanja: 2006.
Izdavač: Planetopija d.o.o.
 
Komentari
+2
 
avi
  • 19.10.2009 11:59:11
  • Bodova: 820
  • Prijavi
zvuci zanimljivo...... svakako cu ju procitati da vidim da li ima sta u toj teoriji.
bogatunka
  • 19.10.2009 11:48:55
  • Bodova: 2304
  • Prijavi
jako mi se sviđa ova teorija s boginjama. svakako ću pročitati knjigu.