Kako izliječiti mamurluk? Evo što savjetuju omiljene TV serije poput Prijatelja

Kako izliječiti mamurluk? Evo što savjetuju omiljene TV serije poput Prijatelja© Profimedia.hr

Pitaš se kako najbolje izliječiti mamurluk? Donosimo metode s kojima su se liječili omiljeni TV likovi

Svi smo bili na tom mjestu i osjetili kako glava boli nakon puno alkohola. Možda ti se to dogodilo prije nekoliko desetljeća na fakultetu ili jučer, ali sigurno si nekada previše popila i osjetila mamurluk drugi dan. Koliko je to iskustvo svima dobro poznato, ali i koliko može biti zabavno pokazuje i film "Mamurluk".
 
Ali kako zapravo izliječiti mamurluk i možemo li posuditi neki trik od svojih omiljenih televizijskih likova? Znanost kaže da su neke stvari iz serija potpuno točne. U nastavku pročitaj o čemu se radi i pogledaj neke scene iz super serija.
 

via Giphy

Hrana

Ako ti se čini da si donijela lošu odluku u pijanom stanju, možeš se utješiti znajući da nisi otišla tako daleko kao omiljeni TV par - Rachel i Ross. Sjećaš se njihove pijane odluke tijekom zabave u Las Vegasu? Vjenčali su se, ali ujutro nakon lude zabave donijeli su jednu pametnu odluku. Otišli su na doručak.
 
Hrana, posebno ugljikohidrati, mogu igrati važnu ulogu u olakšavanju mamurluka. "Ispijanje alkohola može sniziti razinu šećera u krvi, tako da teoretski umor i glavobolja od mamurluka mogu nastati zbog toga što mozak radi bez dovoljno goriva. Ljudi često zaboravljaju jesti dok piju i dodatno se smanjuje razina šećera u krvi", napominju liječnici s Harvarda. Dakle, hrana poput tosta i juice mogu pomoći. Uz to, ako se odlučiš za lijekove protiv bolova važno je nešto pojesti kako ne bi došlo do iritacije želuca.
1/4
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2