Jesenske večeri uz dobru knjigu: Noviteti koje želimo primiti u ruke

Jesenske večeri uz dobru knjigu: Noviteti koje želimo primiti u ruke© instagram

Jesenske i zimske večeri su savršene za cjelodnevni boravak na toplom uz knjigu. Evo i književnih noviteta koje se isplati pročitati

Ideja kišnog dana provedenog uz toplu šalicu čaja i odličnu knjigu jedna je od najprimamljivijih koje nudi jesen. Neovisno o tome voliš li više čitati preko dana ili pak pred spavanje, sat vremena čitanja dnevno uvelike će smiriti tvoj um, razbuktati ti maštu i pospješiti tvoje kognitivne sposobnosti. Čitanje dokazano opušta i smiruje, pa je savršena aktivnost za ova stresna, neizvjesna vremena u kojima se nalazimo. 
Kako bi i ove sezone znala što uzeti u ruke, pripremile smo mali vodič novih književnih naslova koji su već došli ili tek dolaze u naše knjižare i knjižnice. Proslavljeni autori, sjajne priče i likovi uz koje ćeš se lako vezati - to su ključni elementi ovih novih naslova koje svakako pročitaj sljedećih mjeseci. 
 
Elena Ferrante - "Lažljivi život odraslih"

Elena Ferrante jedna je od najvažnijih autorica suvremenih romana i za njezine romane iz tzv. ‘napuljske tetralogije’ svi smo čuli. Nedavno je u hrvatskom prijevodu stiglo njezino najnovije djelo "Lažljivi život odraslih", knjiga prema kojoj će streaming gigant Netflix snimati seriju. Priča novog romana smještena je u 90-e godine prošloga stoljeća u Napulju. Vrti se oko mlade djevojke iz bogate obitelji koju pratimo u potrazi za misterioznom tetom koju jedva poznaje. Kako kreće u potragu za ženom koju njezini roditelji cijeli život pokušavaju zaboraviti, tako ujedno upoznaje i sasvim drugu verziju Napulja – onu radničku i industrijsku. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Profil knjiga (@profil_knjiga)

1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
mikica61
  • 26.10.2020 13:09:36
  • Bodova: 127395
  • Prijavi
Upravo čitam Lažljivi život odraslih..
tikica-
  • 25.10.2020 18:33:50
  • Bodova: 55057
  • Prijavi
Misery je sigurno dobar.