Istraživanje je pokazalo da su ljubitelji Harryja Pottera bolji partneri u vezi

Istraživanje je pokazalo da su ljubitelji Harryja Pottera bolji partneri u vezi© Facebook/Harry Potter

Još jedna dobra vijest za sve ljubitelje poznatog čarobnjaka

Fanovi Harryja Pottera znat će da prema riječima stručnjaka, ako su pročitali knjige, to ih čini boljim osobama, jer je dokazano da čitanje serijala o Harryju Potteru značajno poboljšava percepciju mladih o stigmatiziranim skupinama.

Sada je provedeno novo istraživanje koje otkriva da su obožavatelji ne samo Harryja Pottera, već i Igre prijestolja i Gospodara prstenova, bolji partneri u vezi.
 
Preko 400 čitatelja, što muškaraca, što žena, sudjelovalo je u anketi o raznim žanrovima - od klasika, suvremene književne fantastike, romantike, fantazije, znanstvene fantastike, trilera i horora. Anketa je ispitala njihov stav prema rodnim ulogama i seksualnom ponašanju, kao i nerealistična i destruktivna vjerovanja u odnosima, a rezultati su vrlo zanimljivi.

Istraživanje je otkrilo da su tri žanra značajno povezana s različitim uvjerenjima o odnosima. Pojedinci koji su više izloženi književnim klasicima manje su vjerovali da je neslaganje u vezi destruktivno.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Harry Potter Film (@harrypotterfilm)


Čitatelji znanstvene fantastike imali su manje vjerojatnosti da podržavaju vjerovanje da je neslaganje destruktivno, kao i vjerovanje da se partneri ne mogu promijeniti, da su spolovi različiti i vjerovanje da se u vezama očekuje čitanje uma.

Istraživački tim koji stoji iza ovog istraživanja istaknuo je da pojedinci koji su više izloženi znanstvenoj fantastici i fantaziji manje će vjerojatno podržati nerealna uvjerenja u odnosima.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Harry Potter Film (@harrypotterfilm)


Ovo je istraživanje samo jedan razlog više da izađeš s nekim tko voli Harryja Pottera - uvijek ćeš imati nekoga s kime ćeš svakog vikenda održavati maratone Harry Potter filmova, raspravljati o različitim teorijama iz filmova i knjiga i još mnogo toga.

Ukratko, hodaš li s osobom koja voli priču o najpoznatijem čarobnjaku, zasigurno nećeš požaliti.
 
Komentari
+2