Inspiriraj se uz ovih pet biografija snažnih žena koje će ti pokazati da je sve što zamisliš moguće ostvariti

Inspiriraj se uz ovih pet biografija snažnih žena koje će ti pokazati da je sve što zamisliš moguće ostvariti

Biografije iznimnih ljudi najbolji su način da se istovremeno zabaviš, ali i motiviraš

Ako ti je avanturistički duh ovih dana u izolaciji pomalo nestao i čini ti se kako je cijeli svijet stao i ništa se ne događa, savršeno rješenje je putovanje u čudesan svijet knjiga. Iako nas maštovite priče o čarobnjacima i zabavni romani mogu razveseliti dok ih čitamo, ništa nas neće inspirirati i potaknuti na djelovanje kao biografske knjige o izvanrednim ljudima koji su svojim potezima i stavovima obilježili našu povijest. 
  
Dobra biografija ne navodi samo činjenice koje su se dogodile u prošlosti nego potpuno oživljava lika o kojoj je pisana i pokazuje njegovu suštinu, njegove namjere i karakter. Postoji mnoštvo biografija o poznatim i manje poznatim osobama koje su obilježile čovječanstvo, a mi smo odabrale nekoliko djela koja svatko od nas treba pročitati. Inspiriraj se i kreni u avanturu života. Možda će te baš jedna od ovih knjiga potaknuti da se odvažiš i pretvoriš svoje snove u ciljeve.
 
  
Junakinje iz sjene, Margot Lee Shetterly

Nikad prije ispričana priča o Afroamerikankama matematičarkama koje su odigrale ključnu ulogu u američkom svemirskom programu. Prije nego što je Neil Armstrong hodao po Mjesecu, NASA je za izračune koristila takozvane ljude-računala koji su omogućili predvidjeti stvari poput točne putanje letjelice. Među njima su se našle i ove talentirane žene koje godinama nitko nije spomenuo niti im dao zasluge za veliki doprinos. No to se sve promijenilo objavom navedene knjige, a nešto kasnije i Oscarom nominiranim filmom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Fraser (@mrs.fraserreads) on

1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2