Humor nadohvat ruke: Otjeraj loše raspoloženje knjigama uz koje nema straha od crnih misli

Humor nadohvat ruke: Otjeraj loše raspoloženje knjigama uz koje nema straha od crnih misli© instagram

Pandemija, ekonomska kriza, smrtonosni virus kojeg se svi plašimo, potresi... Nedavna događanja doista nam nisu dala povoda da budemo pretjerano veseli, ali zato smo mi izabrale pet književnih naslova koje možeš pročitati u karanteni i pritom se dobro nasmijati

Mnogi među nama mislili su da će 2020. biti spektakularan ulazak u novo desetljeće koje će biti popračeno uspjesima, novim životnim odlukama, putovanjima i promjenama na bolje. Iako se činilo da prva dva mjeseca nove nam 2020. sve ide svojim najnormalnijim, očekivanim tijekom, ožujak nas je iznenadio i to negativno. Globalna pandemija smrtonosnog korona virusa zahuktala se, a nas prislila na boravak u karanteni, tj. u svoja četiri zida, što nam na trenutke vrlo teško pada, ali nije najgora stvar na svijetu. 

Naime, iako nam se može učiniti da je stalan boravak kod kuće iznimno naporan zadatak, osobito kada nas proljetno sunce i vedro vrijeme mami da izađemo, sada ipak imamo vremena za aktivnosti kojima inače ne posvećujemo toliko pažnje. Od učenja novih jezika do heklanja, izbor hobija je velik, a najpopularniji način da ubijete vrijeme definitivno je čitanje. 

Kako bismo ti pomogle da odagnaš crne misli i anksioznost koju uzrokuje stalno praćenje ne baš optimističnih vijesti, izabrale smo pet književnih naslova u kojima možeš uživati ovih mjeseci i pritom se jako dobro zabaviti. Od crnohumornih romana o muško-ženskim odnosima, pa sve do alternativne humorom obojene povijesti, ove knjige ponudit će ti kratak bijeg u svijet mašte gdje ništa nije nemoguće - pa ni to da se smijemo cijeli dan. 
 
"Opet on"

Jesi li možda raspoložena za odličnu humornu priču o Adolfu Hitleru koji se u ovoj gorkoj satiri vraća u život u modernom Berlinu i, očekivano, biva apsolutno užasnut onime što tamo pronalazi? Ova gorka satira o današnjem društvu, naslijeđu nacizma i mučnoj povijesti Njemačke odlično je crnohumorno štivo koje će ti držati pažnju od prve do zadnje stranice. 

Glavni protagonist ovog slavnog romana po kojem je snimljeni uspješan film je najomraženiji čovijek u povijesti čovječanstva, a  ako se odlučiš pročitati ovu knjigu saznat ćeš što on to može ponuditi u 21. stoljeću? Ova knjiga o putovanju Adolfa Hitlera s puste ledine iz središta Berlina, preko kioska i turske čistionice, pa do njemačke televizije, predstavlja užitak koji čitatelje ostavlja bez daha, ona je jednako toliko pakosna koliko i perfidna, jer čitatelj samoga sebe zatekne kako se sve manje smije Hitleru. On se počinje smijati zajedno s njim. Smijati se skupa s Hitlerom – je li to u redu? Je li to uopće dopušteno? Otkrij sama. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ivana Thür (@sokratica)

1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2