Goran Bregović dobitnik je Porina za posebna dostignuća u glazbi

Goran Bregović dobitnik je Porina za posebna dostignuća u glazbi

krenula je prodaja ulaznica za ovogodišnji spektakl

Bivši frontmen, autor, producent, gitarista te jedini stalni član postave Bijelog dugmeta, jednog od najprodavanijih i najutjecajnijih bendova svih vremena, bit će poseban gost ovogodišnje dodjele glazbene nagrade Porin. Goran Bregović, koji se nakon raspada grupe počeo baviti filmskom glazbom te danas po svijetu nastupa sa svojim "Orkestrom za vjenčanja i sprovode", ovogodišnji je dobitnik hrvatske nagrade Porin za posebna dostignuća. Nagradu je zaslužio zbog iznimnog doprinosa glazbi ne samo u regiji nego i u svijetu.

Bregović  je naime posljednja dva desetljeća iznimno popularan u istočnoj Europi, a dosad je surađivao i snimao albume s mnogim zvijezdama poput Cesárie Évore, rokera Iggyja Popa, kantautora Scotta Walkera, izraelske pjevačice Ofre Haze, Turkinje Sezen Aksu te poljske zvijezde Kaje, s kojom je snimio album "Kayah i Bregovic". Taj album jedan je od najprodavanijih glazbenih izdanja u Poljskoj, a prodan je u 650.000 primjeraka.

Sarajevski glazbenik ujedno je sedmi umjetnik koji je osvojio Porinovu nagradu "Special Merit Award". Prije njega dobili su je osnivač benda Pink Floyd, Roger Waters, blues gitarist Johnny Winter, bivši pjevač legendarnih Sex Pistolsa John Lyndon te jazz zvijezde Arturo Sandoval, Ron Carter i Lee Konitz. Bregoviću će se statua uručiti na svečanoj dodjeli 06. ožujka u splitskoj Spaladium Areni.

Split i Spladium Arena se pripremaju za Porin, a krenula je prodaja ulaznica za ovogodišnji spektakl

Grad Split kao  ovogodišnji  domaćinglazbene nagrade Porin I  Spaladium Arena već se pripremaju za ovaj glazbeni i televizijski spektakl koji će se održati u Petak, 06. ožujka.

Glavna svečanost naše najveće i najcjenjenije glazbene manifestacije koja počinje u 19:45 sati u Spladium Areni, po prvi puta je u Splitu a i  po prvi puta je otvorena za publiku, kojoj je omogućeno da uživa i sudjeluje  u Porinu zajedno sa svojim omiljenim zvijezdama.

Svi oni koji žele prisustvovati Porinu u splitskoj Areni, svoju ulaznicu po simboličnoj cijeni od 50 kuna mogu od danas kupiti na svim prodajnim mjestima Adriaticketa te na web stranici www.adriaticket.com.

Broj ulaznica je ograničen, a možete ih kupitiisključivo na www.adriaticket.com te na svimAdriaticket prodajnim mjestima po cijeni od 50 kuna.
 
Komentari
+2
 
say_ema
  • 18.2.2015 11:14:20
  • Bodova: 10361
  • Prijavi
bravo za Gorana
mikica61
  • 17.2.2015 22:58:07
  • Bodova: 126535
  • Prijavi
čestitke Goranu na osvojenom Porinu,bili su dobar dvojac on i Bebek
gogsa
  • 17.2.2015 13:04:30
  • Bodova: 78544
  • Prijavi
Super da je u Splitu napokon i da će Spaladium Arena opet raditi barem za ovu priliku!