Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Filmovi koji su temeljeni na istinitim događajima, ali neki važni detalji namjerno su ostali skriveni

Filmovi koji su temeljeni na istinitim događajima, ali neki važni detalji namjerno su ostali skriveni© Instagram

Nakon ovih zanimljivosti, zasigurno ćeš ih poželjeti pogledati još jedanput

Filmovi su čarobni svijet u kojem nema uvijek mjesta za stvarnost. Lako je pogriješiti, čak i dok stvaraš dokumentarne i biografske filmove. 
Međutim, što ako te 'praznine' u pripovijedanju nisu pogreške, već trikovi koji navode gledatelje da obrate pažnju na nešto važno?
 

S obzirom da smo u posljednjih mjesec dana pogledale velik broj filmova, kako starih - tako i novih, zavirile smo malo dublje u neke filmove inspirirane stvarnim pričama i otkrile zanimljive detalje koji su namjerno ostali skriveni.  
 
Borba spolova (2017.)

Riječ je o sportskoj komediji i drami temeljenoj na stvarnoj 'bitki spolova' - legendarnom teniskom meču između teniskog prvaka Bobbyja Riggsa i jedne od vodećih profesionalnih tenisačica tog vremena, Billie Jean King.
  • Redatelji Valerie Faris i Jonathan Daytonsu u filmu su uvelike pretjerali s intenzitetom strasti: u stvarnosti je to bilo kao bilo koji obični meč.
  • Bobby je rekao da je podcijenio protivnicu i trenirao manje nego inače. U filmu se, međutim, Bobby gotovo nije ni pripremao za predstojeći meč jer je bio jako samopouzdan. Nepotrebno je reći, bio je izuzetno iznenađen kada je vidio snagu i vještinu svoje protivnice.
  • Evo jedne zanimljive činjenice: kroz cijeli film muškarci uglavnom gledaju lijevo, a žene desno, što bi trebalo simbolizirati žensku progresivnost i mušku kratkovidnost.
1/7
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
vmarina
  • 3.5.2020 9:56:37
  • Bodova: 50689
  • Prijavi
Nisam gledala.