Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Druga sezona igranog serijala "GENIJ" na National Geographic-u!

Druga sezona igranog serijala "GENIJ" na National Geographic-u!

Produkcijske kuće Imagine Entertainment i Fox 21 Television Studios, najavile drugu sezonu serijala koja prati život utjecajnog španjolskog slikara Pabla Picassa

National Geographic objavljuje da će druga sezona njegove hvaljene skriptirane antologijske serije GENIJ pratiti život i rad španjolskog slikara Pabla Picassa, jednog od najutjecajnijih i najpoznatijih umjetnika 20. stoljeća. Nova sezona producentske kuće Fox 21 Television Studios opet će imati iste izvršne producente: Briana Grazera i Rona Howarda iz Imagine Entertainmenta, Madison Wells Medije, OddLot Entertainmenta i EUE/Sokolowa, a premijerno će biti prikazana 2018. godine. Prvu sezonu serije GENIJ, pratilo je više od 45 milijuna gledatelja diljem svijeta i najgledanija je nova serija koju je National Geographic ikad lansirao.

Umjetnička karijera Pabla Diega Josea Francisca de Paule Juana Nepomucena Marije de los Remedios Cipriana de la Santisima Trinidad Ruiz y Picassa trajala je više od 80 godina - od njegove 91 godine života, većim dijelom u njegovu drugom domu u Francuskoj. Kao i subjekt prve sezone serije GENIJ, Albert Einstein, i Picasso je svijet zamišljao i interpretirao na posve nove i neuobičajene načine neprestano pritom mijenjajući naše percepcije umjetnosti i kreativnosti. Ovaj plodni umjetnik stvorio je više od 50.000 umjetničkih djela među kojima su i Stari gitarist iz njegova plavog razdoblja koji je danas izložen u čikaškom Umjetničkom institutu; zatim Guernica, nadahnuta nacističkim bombardiranjem istoimenog malog španjolskoga grada koja je trenutačno izložena u Muzeju kraljice Sofije u Madridu u Španjolskoj te slika Gospođice iz Avignona, nadahnuta njegovom ljubavnicom i muzom, Fernande Olivier. Slika je danas izložena u Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku.

Njegova strastvena priroda i neumorni kreativni nagon neraskidivo su bili povezani s njegovim privatnim životom koji je bio prožet burnim brakovima, brojnim ljubavnim aferama i neprestano promjenjivim političkim i privatnim savezima. Veći dio svojega života proživio je u živopisnu Parizu u prvoj polovici 20. stoljeća te se susretao s mnogim književnicima i umjetnicima, uključujući Ernesta Hemingwaya, Coco Chanel, Henrija Matissea, Marca Chagalla, Gertrude Stein, Georgesa Braquea i Jeana Cocteaua. Picasso se neprestano mijenjao i iznova težio inovativnosti i pomicanju granica umjetničkog izražavanja.

Glavni izvršni producent i scenarist Ken Biller nastavit će svoju dosadašnju ulogu i nadgledat će i novu sezonu. I druga će sezona opet izaći iz studija produkcijske kuće Fox 21 Television Studios, čija je nedavna serija Narod protiv O. J.-a Simpsona: Američka kriminalistička priča dominirala na svim dodjelama nagrada i ljestvicama kritičara, a tu su i kuće Imagine Television, producenti serija 24 i Empire s izvršnim producentima Brianom Grazerom i Ronom Howardom te izvršnom producenticom Francie Calfo i producenticom Annom Culp te kuća Madison Wells Media’s OddLot Entertainment, koja je ranije ove godine bila producent filma nominiranog za nagradu Oscar Sve ili ništa, uz izvršne producentice Gigi Pritzker i Rachel Shane. Sam Sokolow i Jeff Cooney iz produkcijske kuće EUE/Sokolow također su izvršni producenti. Početak snimanja očekuje se krajem ove godine, a premijera 2018. g. na kanalima National Geographica u 171 državi i na 45 jezika.

„Presretni smo zbog oduševljenja gledatelja i kritičara koje je izazvala serija GENIJ tijekom devet tjedana prikazivanja i uzbuđeni smo jer se vraćamo tom konceptu i u drugoj sezoni“ -  izjavila je izvršna direktorica National Geographic Global Networksa, Courteney Monroe. „Više nego rad njegovih suvremenika, Picassov je rad bio dramatični odraz modernog doba i oblikovao je nove kulturne norme. Uzbuđeni smo jer ćemo detaljno upoznati njegov život i genij u suradnji s izrazito nadarenom ekipom koja će raditi na seriji.“

Neobična priča o životu umjetničkog vizionara Pabla Picassa savršena je tema druge sezone serije GENIJ, izjavio je izvršni producent Ron Howard. Picasso je bio začetnik koji je za sobom ostavio dubok umjetnički i kulturni utjecaj na svijet i radujemo se nastavku naše uspješne suradnje s produkcijskim kućama National Geographic i Fox 21 Television Studios kako bismo ispričali dosad neispričanu priču o tom iznimnom umjetniku.

„Prva je sezona bila fantastično iskustvo za sve nas i mnogo toga dugujemo Courteney, Carolyn i timu National Geographica jer su bili uistinu sjajni partneri“ -  komentirao je Bert Salke, predsjednik kuće Fox 21 Television Studios. „Picasso je nedvojbeno jedan od najutjecajnijih umjetnika proteklog stoljeća, a njegova je životna priča gotovo toliko fantastična da djeluje nestvarno. To je savršeno novo poglavlje za Rona, Briana, Kena i ovu franšizu.“

Los Angeles Times prvu sezonu serije GENIJ proglasio je užitkom za gledanje; The New York Times izjavio je da je neodoljiva, a San Francisco Chronicle nadodao je da ima izvanrednu glumu. U glavnim ulogama našao se Geoffrey Rush u ulozi profesora Alberta Einsteina, Johnny Flynn u ulozi mladoga Einsteina, a Emily Watson pripala je uloga Albertove druge supruge i sestrične, Else Einstein. Serija se bavila pitanjem kako je Albert postao Einstein, uključujući i njegovo uzdizanje iz skromnih korijena do domišljata, buntovna mislioca i njegovih poteškoća dok je pokušavao dobiti priznanje društva pa sve do statusa svjetske slave i čovjeka koji je razriješio misterije svemira svojom teorijom relativnosti.

Serija GENIJ proizvod je producentskih kuća Fox 21 Television Studios, Imagine Television, Madison Wells Media’s Oddlot Entertainment i EUE/Sokolow.

Foto: Arnold Newman/Getty Images
 
Komentari
+2