Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Barry Unsworth: U pupku joj rubin

Barry Unsworth: U pupku joj rubin

Briljantan roman dobitnika nagrade Booker

Thurstan Beauchamp, mladi Norman, dobavljač zabava i predstava na dvoru kralja Rogera Sicilskog započinje priču ovoga romana kao jedini koji zna potpunu priču o Nesrin, plesačici zanosno divlje ljepote. I premda je od dječaštva zaljubljen u divnu Aliciu koja se sada vratila iz Jeruzalema kao udovica, pogled na Nesrin oduzima mu dah i golica maštu. Ipak, priča o Nesrin odgođena je, a Thurstan je uvučen u dvorske spletke i intrige kojima nije bio u stanju umaći...

Barry Unsworth, jedan od najznačajnijih britanskih pisaca povijesnih romana, majstorski oživljava Siciliju 12. stoljeća. Bogatim i jasnim potezima pera raspliće priču - od sastanaka u sjeni, nenadanih susreta do tajnih misija – koja je do samoga kraja složena i napeta.

Unsworth je napisao petnaest romana te je u nekoliko navrata bio kandidat za nagradu Booker, pa i za ovaj roman, a primio ju je 1992. godine za roman Sacred Hunger.


Unsworth jednostavno briljantno oslikava povijesni trenutak, a čitatelja drži u napetosti od početka romana pa do samoga kraja.
The Guardian

Barry Unsworth rođen je 1930. godine u Durhamu, a živi u Italiji. Autor je petnaest romana uključujući Pascali's Island (1980.), Stone Virgin (1985.), Morality Play (1995.), Losing Nelson (1999.), The Songs of the Kings (2002.). Godine 1992. primio je nagradu Booker za roman Sacred Hunger.

Izdavač PROFIL International je poklonio 3 knjige najbržim čitateljicama koje su točno odgovorile na pitanje o autoru.

Dobitnice su :

Ana Bartolić iz Ivanićkog Graberja,
Lorena Brnas iz Zagreba
Mia Bašić iz Zagreba

Barry Unsworth: The Ruby in Her Navel
Cijena: 129 kuna
Uvez: meki
Godina izdanja: 2008
Broj stranica: 380
Izdavač: PROFIL INTERNATIONAL, ZAGREB
Preveo(la): JAGODA SPLIVALO RUSAN, GIGA GRAČAN

 
Komentari
+2