Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Anita Juka izabrana među najbolje europske producente u Cannesu

Anita Juka izabrana među najbolje europske producente u Cannesu

Radi se o prestižnoj platformi Producers on the Move koja svake godine odabire istaknute producente na temelju njihovih, već priznatih, radova i međunarodnih koprodukcija

Anita Juka, producentica tvrtke 4 film d.o.o., predstavljena je u sklopu Cannes Film Festivala kao jedna od 20 najboljih europskih producentica. Radi se o prestižnoj platformi Producers on the Move u organizaciji European Film Promotiona, koji svake godine odabire istaknute producente na temelju njihovih, već priznatih, radova i međunarodnih koprodukcija.

Anita Juka izabrana je zahvaljujući međunarodnom uspjehu filma „Ti mene nosiš“ redateljice Ivone Juka, koji je prvi hrvatski film prodan Netflixu za prikazivanje u cijelom svijetu, ali i istaknutim rezultatima distribucije filmova kao što su „Bad Blue Boys“, redatelja Branka Schmidta, „Slovenka“, redatelja Damjana Kozole te omnibus „Neke druge priče“ Ivone Juke, Ane Marije Rossi, Ines Tanović, Marije Džidževa i Hanne Slak.U sklopu platfome, Anita Juka predstavit će svoju dosadašnju filmografiju, ali i 5 projekata koje trenutačno razvija kao producentica u sklopu 4 filma. Njezin profil predstavljen je i u najpoznatijim filmskim časopisima kao što su Variety, The Hollywood Reported i Screen International, a dala je intervjue i za Film New Europe, CineEurope te World of Young Cinema Magazine.

„Izuzetna je čast biti dio platforme Producers on the Move, jer se radi o projektu koji kontinuirano radi na promociji europskih producenata. Ovim putem imam prilike umrežiti se s nizom filmskih profesionalaca s ciljem koprodukcije, financiranja i promocije, ali i upoznati kolege producente koji svojim radom uvelike doprinose jačanju europske kinematografije“, izjavila je Anita Juka iz Cannesa.

Uz Juku se tako našao i Jon Nohrstedt, švedski producent igranog filma „Borg vs McEnroe“, sa Shia LaBeoufom i Stellanom Skarsgårdom u glavnim ulogama te britanska producentica Emily Morgan, dobitnica nagrade BAFTA za najbolji debitantski film „I'm Not a Witch“. Kroz program je od njegova osnivanja prošlo više od 400 producenata, od kojih su mnogi postali međunarodno priznati filmaši, te čak i dobitnici Oscara.  Producer on the Move traje od 16. do 20. svibnja u sklopu najpoznatijeg filmskog festivala na svijetu – Cannes Film Festivala.
 
Komentari
+2