Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

10 poznatih filmova čije su scene ponovno snimljene kako bi se udovoljilo gledateljima

10 poznatih filmova čije su scene ponovno snimljene kako bi se udovoljilo gledateljima© Instagram

Poznati filmski hitovi čiji je tijek radnje izmijenjen radi negativnih kritika gledatelja

Svi veliki holivudski filmski hitovi prije premijere u javnosti odlaze na 'probno testiranje' gdje se prikazuju odabranoj skupini ljudi koji onda izražavaju svoje kritike i mišljenje o filmu te scene koje je eventualno potrebno promijeniti.
 
Naime, nakon dugih mjeseci rada na filmu, njegovim je kreatorima teško biti objektivan, a još je teže predvidjeti kako će reagirati publika. Zbog toga brojni filmovi prije premijere prođu kroz probno testiranje što omogućuje redateljima da pronađu slabe točke u filmu, a ponekad odluče promijeniti i čitav tijek priče. U probnom testiranju filmova može sudjelovati gotovo svatko, a jedini uvjet je da kandidati budu potpuno nepristrani.
 
Portal Brightside je otkrio neke od najpoznatijih filmskih hitova čiji je tijek radnje bio izmijenjen na temelju mišljenja fokusnih skupina.
 
 
Bulevar sumraka

Ovaj mračni 'noir' film o tragediji holivudskih zvijezda bio je pravi hit u filmskoj industriji te je osvojio mnoge prestižne nagrade, uključujući i tri Oscara. Zasluge za uspješnost ide gledateljima iz fokusnih skupina kojima se film prvi put uopće nije svidio jer su bili zbunjeni te nisu mogli shvatiti je li riječ o drami ili pak komediji. Iz tog razloga, redatelj Billy Wider je nakon tako groznih kritika odlučio u potpunosti promijeniti scene koje se odigravaju na početku filma.
  
1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2