10 filmova iz 2019. koje moraš pogledati u 2020.

10 filmova iz 2019. koje moraš pogledati u 2020.© Instagram/thetwopopes/theirishmanfilm

Vrijeme nakon praznika stvoreno je za odmaranje i gledanje filmova

Dok su svi gledali filmove Avengers, Aladdina i Terminatora izašli su i drugi filmovi koji su itekako vrijedni gledanja. Mnogi od njih su nominirani za prestižne nagrade, a neki su čak otkrili nepoznatu stranu slavnih osoba koju nikad ne bismo imali prilike inače vidjeti. 

Donosimo ti deset filmova koji su izašli u 2019. godini i vrijedni su gledanja i u Novoj 2020. 
   

The Highwaymen

Kino i mediji već dugi niz godina romantiziraju Bonnie Parker i Clydea Barrowa, ali u stvarnosti su bili razbojnici, hladnokrvne ubojice i upropastili su mnoge živote. Film Highwaymen prikazuje pravo lice pravde. Kevin Costner i Woody Harrelson glume teksaške rendžere, Franka Hamera i Maneyja Gaulta, prave junake koji su uspjeli uhvatiti ovaj smrtonosni par. Ova drama smatra se jednim od najboljih američkih filmova u 2019. godini.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Highwaymen (@thehighwaymen) on

 

Kamo si otišla, Bernadette?

Cate Blanchett glumi talentiranu arhitekticu Bernadette, majku i neobičnu ženu. Kći joj je izvanredna učenica u elitnoj školi. Uz sebe ima i supruga koji je voli. Ovaj naizgled savršen život njoj je nepodnošljiv pa jednog dana samo nestaje. Film je adaptacija romana američke spisateljice Marije Semple. Ovo je realistična priča o traženju sebe, o ljubavi majke i kćeri i o tome koliko je važna pravda i razumijevanje rodbine te kako ponekad, smisao života možeš pronaći samo ako odeš daleko dovoljno daleko.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Where’d You Go, Bernadette (@bernadettefilm) on

 

The Irishman

Stariji Frank Sheeran sjeća se kako se njegov život promijenio do neprepoznatljivosti nakon što je upoznao Russela Bufalina, opasnog kriminalca. Frank se pretvorio u gangstera čiji je nadimak bio Irac. Redatelj Martin Scorsese snimio je ovu kriminalnu dramu s Robertom De Nirom i Al Pacinom u glavnim ulogama. Unatoč kontroverzama koje se vežu uz njega, film na IMDb-u ima visoku ocjenu 8,1. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Irishman (@theirishmanfilm) on

 

Hladna osveta

Nels Coxman kojeg je utjelovio glumac Liam Neeson, uzorni je obiteljski čovjek čiji se život drastično mijenja kada njegovog sina ubiju dileri droge. Kad želi osvetiti smrt svog sina, otkriva da u malom sjevernom gradu postoji čitavo carstvo koje se bavi drogom. Redatelj Hans Petter Moland snimio je film "Kraftidioten" 2014. godine, a ovo je remake tog filma, ali na engleskom jeziku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cold Pursuit (@coldpursuitmovie) on

 

Downton Abbey

Ovaj film je nešto poput finalne epizode TV serije koja ima milijune obožavatelja. Film je usredotočen na engleskog kralja koji će posjetiti kuću. Ovo je tvoja prilika da se zaroniš u atmosferu omiljene serije sa svim kostimima i ukrasima koji su nedostajali mnogim gledateljima od završetka prikazivanja serije. Ako nisi pogledala seriju, ovo je sjajna prilika da stekneš uvid u to pa možda i postaneš obožavateljica. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Downton Abbey (@downtonabbey_official) on

 

Apollo 11 

Ovo je dokumentarni film o misiji Apolla 11 s Neilom Armstrongom koji je sletio na Mjesec 1969. godine. Film ima visoku ocjenu na IMDb u i to 8,2. Veliki tim profesionalca zahvaljujući efektima i tehnologiji su film napravili nezaboravnim i jedinstvenim. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Apollo 11 (@apollo11movie) on

 

The Peanut Butter Falcon

Tyler Nilson i Michael Schwartz snimili su prekrasan film sa Zackom Gottsagenom u glavnoj ulozi. Glavni lik ima Downov sindrom. Njegovi su partneri Dakota Johnson i Shia LaBeouf. Ovo je indie film koji ne smiješ propustiti. Glavni lik je šarmantan momak koji nema obitelj pa živi u staračkom domu i želi postati profesionalni hrvač. Put do njegovog cilja je putovanje splavom s dva usamljena srca, baš poput njega.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Peanut Butter Falcon (@peanutbutterfalcon) on

 

The Two Popes

Papa Benedikt (Anthony Hopkins) odrekao se dužnosti predstojnika katoličke crkve, a naslijedio ga je papa Franjo (Jonathan Pryce). Film se temelji na drami Anthonyja McCartena i pokazuje koliko je težak put dvoje potpuno različitih ljudi kada moraju ujediniti milijarde sljedbenika širom svijeta. Vjeruje se da će film osvojiti nagradu Oscar u kategorijama najboljeg filma, najboljeg redatelja, najbolje glumca, najboljeg sporednog glumca, najbolji adaptirani scenarij i najbolja kinematografija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Two Popes (@thetwopopes) on

 

Jojo Rabbit

Taika Waititi u ovom filmu je redatelj, scenarist, a igra i jednu od glavnih uloga. Priča je usredotočena na desetogodišnjeg dječaka koji živi u nacističkoj Njemačkoj. Izgubio je oca i nitko ga ne razumije pa izmišlja imaginarnog prijatelja kojem je ime Adolf Hitler. Ovaj Hitler nema ništa zajedničko sa stvarnom osobom. Dječak pokušava pronaći sebe u ovom novom i teškom svijetu. Unatoč traileru, koji izgleda komično, film je zapravo antiratna drama s tek malo humora. Poanta filma je dobrota, ljubav i mir.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jojo Rabbit (@jojorabbitmovie) on

 

Profesor i luđak 

Profesor s Oxforda James Murray (Mel Gibson) radi na prvom rječniku engleskog jezika u povijesti. Njegov asistent je pacijent psihijatrijske ustanove, W. C. Minor (Sean Penn). Ovo je film o životima dvije potpuno različite osobe koje na kraju postaju partneri i bliski prijatelji. Trebalo je Mel Gibsonu 17 godina da napokon objavi adaptaciju istoimenog romana Simona Winchestera.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Live Love Cinema (@livelovecinema) on

 
Komentari
+2