Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Znaš li napraviti crumble? Donosimo ti 3 odlična recepta za ovaj idealan jesenski desert

Znaš li napraviti crumble? Donosimo ti 3 odlična recepta za ovaj idealan jesenski desert© Unsplash

Brza i vrlo jednostavna poslastica, idealna za jesenske dane

Crumble, kod nas poznatiji i kao drobljenac, je vrlo jednostavan desert koji se sastoji od sezonskog voća i tijesta.
 
Recept je vrlo brz i jednostavan pa je ovo idealan desert kojeg svatko može pripremiti. Postoji puno recepata za crumble, a može se pripremiti s raznim voćem. Tijesto se može pripremiti samo od brašna, šećera i margarina, a mogu se dodati i zobene pahuljice. Najbolje ga je jesti toplog, a može se poslužiti uz kuglicu sladoleda ili pak uz običan grčki jogurt.
   
S obzirom na to da je trenutno sezona šljiva, a uskoro i jabuka, u  nastavku donosimo tri odlična recepata za jesenski crumble koje ćeš obožavati.


Foto: Unsplash

Crumble sa šljivama i sladoledom



Sastojci:
 
1/2 kg šljiva
sok od pola limuna
2 šalice brašna (bijelo ili integralno)
50 g maslaca
2 žlice šećera
1/2 šalice zobenih pahuljica
cimet i začini po želji
 
Priprema:
 
Operi i očisti šljive te ih pomiješaj sa šećerom, sokom od limuna i cimetom. Vatrostalnu posudu u kojoj ćeš peći crumble premaži s maslacem i posloži šljive. U posebnoj zdjeli pomiješaj brašno, šećer, maslac i zobene pahuljice. Mijesi rukama dok ne dobiješ mrvičasto tijesto. Posipaj tijesto preko šljiva tako da budu pokrivene. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, oko pola sata. Posluži uz kuglicu sladoleda od vanilije.
1/3
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2