Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Zdravi desert, međuobrok ili doručak 's nogu': Imamo recept za zobene pločice s jagodama i borovnicama

Zdravi desert, međuobrok ili doručak 's nogu': Imamo recept za zobene pločice s jagodama i borovnicama© Instagram

Ove slasne pločice iz pećnice jednostavan su i praktičan način za uživanje u zobenim pahuljicama i voću

Zobene pahuljice već su godinama na našem meniju u jutarnjim satima, a iako ih najčešće jedemo kao klasičnu kašu s raznoraznim dodacima, s vremena na vrijeme volimo malo začiniti svoj zobeni doručak i pronaći nešto drugačije. 
 
Iz tog razloga bile smo oduševljene kad smo pronašle ovaj recept za zdrave zobene pločice s bobičastim voćem.  

Uostalom, postoji li nešto bolje od deserta za doručak? Posebno ako je taj desert istovremeno ukusan, hranjiv i zasitan poput ovih jednostavnih pločica uz koje je dnevna doza antioksidansa, vlakana i slatkog užitka uistinu zadovoljena. Evo kako ih napraviti:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Brittany Mullins (@eatingbirdfood)



Sastojci:
  • 200 g zobenih pahuljica (sitnih ili krupnih)
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • pola žličice morske soli
  • 120 ml mlijeka po izboru
  • 5 žlica javorovog ili agavinog sirupa ili meda
  • 2 žlice samljevenih lanenih sjemenki
  • 2 žličice otopljenog kokosovog ulja
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 100 g bobičastog voća po izboru (jagode, borovnice, maline, kupine...) + 50 g za 'preljev'
*Ako koristiš smrznuto voće, izvadi ga barem sat vremena prije pripreme i obavezno ocijedi višak soka koji možeš naknadno iskoristiti u smoothieju ili odmah popiti kao vitaminski shot

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva.

2. Sve sastojke (osim voća) stavi u veliku zdjelu. Dobro miješaj dok se sve ne poveže i lagano dodaj 100 g voća. Izlij smjesu u posudu za pečenje (20 x 20) prethodno podstavljenu papirom za pečenje. Ravnomjerno rasporedi smjesu i na vrh dodaj preostalo voće. 

3. Peci oko 30 do 35 minuta, izvadi iz pećnice, dobro ohladi i nareži na šest pločica. Uživaj! 

* Pločice možeš čuvati u hladnjaku do tjedan dana. 
* Kao preljev možeš poslužiti grčki jogurt koji sjajno ide uz ovu kombinaciju sastojaka ili sladoled od vanilije kao kaloričniju opciju
 
Komentari
+2
 
tikica-
  • 25.6.2020 8:51:40
  • Bodova: 46646
  • Prijavi
Hvala,ne sviđa mi se.
mikica61
  • 25.6.2020 8:43:31
  • Bodova: 124516
  • Prijavi
odlično,ujutro imam malo vremena za doručak ,mogu probati u subotu ili nedjelju kada ne radim
canyon
  • 25.6.2020 8:40:37
  • Bodova: 15585
  • Prijavi
Fino izgledaju, volim zobene. Probat cu