Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Zdrave Snickers kocke koje okusom dostojno mogu zamijeniti orginalnu kalorijsku bombu

Zdrave Snickers kocke koje okusom dostojno mogu zamijeniti orginalnu kalorijsku bombu© instagram

Obožavane Snickers čokoladice iznimno su ukusne, ali i kalorijski bombastične. Samo jedna čokoladica ima čak 475 kalorija, pa smo mi zato pronašle odličan recept za zdraviju alternativu koja neće ugroziti tvoju dijetu

Snickers je slasna, ali i masna čokoladica koja spaja neodoljive okuse – kikiriki, čokoladu i karamelu. Iako okusom vrlo bogata, ova kombinacija iznimno je kalorična, pa tako samo kratko uživanje u najmanjem izdanju Snickersa iznosi čak 475 kalorija. Te puste kalorije nutritivno su potpuno prazne, pa bismo ih već samo zbog toga trebali izbjegavati.
 
No, kako se ne bismo morali odreći tako odličnog deserta, pronašle smo zdravi recept za Snickers kocke koje će oduševiti tvoje nepce. Zdravije, nutritivno bogate i gotove za čas posla – ove su čoko-kikiriki kocke idealna poslastica za sve ukućane.
 
Izgledom bacaju na bajaderu, a sastavom su bogate proteinima i zdravim masnoćama. Idealna slastica za utažiti glad za slatkim, zar ne?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Paleo Bites (@_paleobites)

 
Sastojci:
 
Kikiriki sloj:
  • 200 g kikirikija očišćenog iz ljuske, neprženog i neslanog
  • 150 g sitno mljevenih zobenih pahuljica
  • 4 žlice meda
  • 280-300 g kikiriki maslaca
  • Malo zobenog ili bademovog mlijeka, ako je potrebno
Čokoladna glazura:
  • 70 g kakao maslaca
  • 60 g meda
  • 25 g kakaa u prahu
Priprema:
 
Kikiriki očisti od ljuske i kožice. Zajedno s ostalim sastojcima za kikiriki sloj, stavi ih u posudu blendera te sve dobro samelji dok ne nastane jednolična, gusta i kompaktna smjesa. Ako je smjesa zaista pregusta i presuha, dodaj par žlica zobenog ili bademovog mlijeka. Smjesu rasporedi u lim obložen papirom za pečenje. Dobro utisni smjesu špatulom i poravnaj. Stavi u hladnjak na 15-ak minuta, dok pripremaš glazuru. Za glazuru na pari otopi kakao maslac, med i kakao, lagano miješajući pred kraj rastapanja. Glazurom prelij kolač te ohladi prvo na sobnoj temperaturi, a potom stavi u hladnjak na 1-2 sata da se kolač potpuno ohladi i stisne. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Paleo Bites (@_paleobites)

 
Komentari
+2
 
ivas
  • 16.6.2020 8:59:34
  • Bodova: 53095
  • Prijavi
Ahaha,pa i ovaj recept je kalorijska bomba, nek vas ne zezne što imaju zobene pahuljice. Kikiriki je iznimno kaloričan