Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Zagrebačka slastičarnica 'Le Kolač' svaki tjedan objavljuje nove recepte. Izdvojile smo tri favorita

Zagrebačka slastičarnica 'Le Kolač' svaki tjedan objavljuje nove recepte. Izdvojile smo tri favorita© Instagram

Brownie, cheesecake i riža na mlijeku nikad nisu izgledali tako neodoljivo kao s potpisom hvaljenog slastičara Roberta Hromalića

Otkako se nešto više od godinu dana otvorila u Zagrebu, slastičarnica Le Kolač ne prestaje oduševljavati svojim jednostavnim, ali jedinstvenim slasticama. 

Prostor na Petretićevom trgu iza Petrove crkve kupio je slastičar Robert Hromalić i od bivših vlasnika ostavio prepoznatljivo ime, ali u potpunosti promijenio koncept i pomno osmišljenim kolačima ubrzo osvojio zagrebačku publiku. 

U ovim prvim proljetnim danima bila bi prava uživancija sjediti na njihovoj terasi, ali okolnosti su takve kakve jesu, stoga proljetne dane provodimo u svojim domovima i nadamo se nekom boljem i sigurnijem vremenu.

Međutim, za sve nas koji ostajemo doma, ekipa iz slastičarnice 'Le Kolač' odlučila nas je razveseliti i na tjednoj bazi na svom Instagramu objavljivati različite recepte s detaljnim uputama

U nastavku smo izdvojile naša tri favorita koja možeš isprobati već danas:
 
Brownie

(Foto: Le Kolač)

Sastojci:
  • 150 g tamne čokolade 
  • 125 g maslaca 
  • 200 g kristal šećera
  • 2 jaja
  • 3 g vanilije (pasta ili aroma)
  • 100 g brašna
  • 3 g praška za pecivo
  • 1 g soli
  • 75 g komadića čokolade
  • 75 g sjeckanih oraha
Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 150°C, a u međuvremenu otopite maslac i čokoladu.

2. U posebnoj zdjeli pomiješajte jaja, šećer i vaniliju.

3. Tako dobivenu mješavinu prelijte preko otopljene čokolade.

4. U istu zdjelu uz kontinuirano miješanje dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo.

5. Dodajte komadiće sjeckane čokolade, orahe i sol.

6. Napunite kalupe koje ste prethodno premazali maslacem i pobrašnili.

6. Pecite 30 minuta.
1/3
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
bubi13
  • 1.4.2020 17:51:11
  • Bodova: 15280
  • Prijavi
Dobro je znati. Nedostaje mi inspiracije za nove pothvate.
irija
  • 1.4.2020 17:46:10
  • Bodova: 48718
  • Prijavi
Ne volim rižu na mlijeku.