Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Više nemaš ideja koje kolače peći? Inspiriraj se Instagramom jednog od najboljih slastičara svijeta

Više nemaš ideja koje kolače peći? Inspiriraj se Instagramom jednog od najboljih slastičara svijeta© instagram

Dominique Ansel u svijetu slastičarstva izaziva strahopoštovanje, no ovaj se francuski pastry chef odlučio približiti svojim fanovima i izazvati ih da u sigurnosti svojih domova za vrijeme karantene spravljaju slastice po njegovim receptima. Hoćeš li se i ti odvažiti na izazov?

Na početku karantene je cijeli svijet zapao u maniju pečenja kolača, kruha i ostalih slastica i delicija, a nakon što smo dva mjeseca revno brusili svoje slastičarske i kuharske vještine, mnogima je pomalo ponestalo ideja i kretivnosti. Banana bread je već isproban, uzgojili smo već i vlastiti kvasac, a probali smo napraviti i domaće sladolede, pa elan sada kao da je malo popustio. Ne dozvoli stoga da te manjak kreativnosti spriječi u daljnjem razvijanju svojih vještina, već se jednostavno inspiriraj receptima koje na svom Instagram profilu dijeli proslavljeni francuski slastičar Dominique Ansel.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli dominiqueansel (@dominiqueansel)

 
Ovaj slavni 42-godišnji Francuz jedno je od najbitnijih imena u svijetu profesionalnog slastičarstva, a kako bi dao svoj obol borbi protiv korona virusa i pomogao ljudima da se s izolacijom što bolje nose, odlučio je na svom Instagramu dijeliti svoje vrhunske recepte za slastice koje inače spravlja u cijenjenim restoranima.
 

Naime, ovaj francuski pastry chef s američkom adresom radio je u restoranima s Michelinovim zvjezdimaca, a koje je napustio kako bi pokrenuo vlastiti biznis i otvorio svoju slastičarnicu. Njegova Dominique Anseld Bakery u New Yorku tako sada ima već kultnu reputaciju zbog koje se na kušanje nekih deserata ovog slastičarskog maga mora čekati u redu satima. Nakon tog njujorškog uspjeha, ovaj je poduzetni slastičar otvorio svoje prodavaonice i u Londonu, Los Angelesu i Hong Kongu.
 
Iako je iznimno hvaljen od struke -  2014. je proglašen najboljim pastry chefom u SAD-u, a 2017. na cijelom svijetu, mnogi možda ne znaju za sve profesionalne uspjehe ovog slavnog Francuza, no za njegov su izum cronuta gotovo svi čuli. Taj spoj hrskavih kroasana i krafni oduševio je svijet, a može ga se pronaći i u nekoliko vrhunskih zagrebačkih pekarnica.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli dominiqueansel (@dominiqueansel)

 
Osim cronuta Dominique Ansel u svom rukavu ima i mnoge druge sjajne slastičarske recepte i trikove, pa ne smiješ propustiti priliku i ne pokušati napraviti neki od njegovih recepata za deserte koje je velikodušno podijelio na Instagramu. Odaberi onaj koji je tebi najprimamljiviji i baci se na posao.
 
Mi smo ti odlučile u startu pomoći pa smo izdvojile neke od Anselovih recepata koji su nama zapeli za oko. Možda se i tebi svide.
 
Bombastična čokoladna torta

220 g brašna
300 g šećera
45 g kakao praha
2 g praška za pecivo
3 g soda bikarbone
1 g soli
2 jaja
115 g ulja
225 g punomasnog mlijeka
 
Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva i dobro namasti okrugli kalup za tortu. Pomiješaj zajedno brašno, šećer, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol u jednoj zdjeli. Pomiješaj jaja, ulje i mlijeko u drugoj zdjeli. Dodaj mokre sastojke suhima. Glatku smjesu zatim presipaj u namašćeni kalup i peci 45-50 minuta. Pusti biskvit da se ohladi u kalupu nekih 15 minuta, a zatim preokreni tortu na tanjur. Trebala bi glatko izaći iz kalupa. Prelij tortu glazurom od čokolade.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli dominiqueansel (@dominiqueansel)

1/8
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
marija12369
  • 11.5.2020 23:42:11
  • Bodova: 15741
  • Prijavi
Za čudo uvijek imam ideje za slastice,,kolače,,i ostale slatke gluposti,,no slano-viša matematika!!!