Ukusni i zdravi načini na koje možeš koristiti smrznuto voće - od salate do sladoleda

Ukusni i zdravi načini na koje možeš koristiti smrznuto voće - od salate do sladoleda© www.profimedia.hr

Pobrini se da uvijek u zamrzivaču imaš nekoliko paketića različitog smrznutog voća. Bilo da si ga kupila ili sama brala i zamrznula. Naravno, prednost uvijek dajemo ovom drugom. Takvo je voće slađe za jesti

Smrznuto voće obiluje vitaminima i mineralima jer se zamrzava odmah nakon branja, a niske temperature čuvaju sve hranjive tvari u njemu. Također je i praktično jer je odmah spremno za konzumaciju.
 
Osim toga, zamrzavanjem voća i povrća izbjeći ćeš bacanje hrane. Primjerice, ako procijeniš da nećeš pojesti sve banane koje ti stoje u košari za voće, zamrzni ih. Izreži ih na kolutiće, poredaj na tacnu, zamrzni i potom prebaci u vrećicu ili posudicu koja podnosi niske temperature. Isto možeš učiniti s breskvama. Predlažemo ti da ih oguliš, kao i banane. Ako želiš, zamrzni i citruse. Oguli naranču, razdvoji je na komadiće i stavi u led te koristi po potrebi. Avokado, pak, možeš zamrznuti cijeli, zajedno s košticom.

Ne zaboravi na smokve! Zamrznute smokve su prava delicija kada ih usred zime izvadiš iz leda, odmrzneš i u njima osjetiš ono pravo ljetno sunce. S obzirom da prve smokve, zovemo ih petrovke, dozrijevaju već u lipnju, pripremi im mjesto u svome zamrzivaču.

Sad, kad već imaš pun zamrzivač različitog voća, donosimo ti osam načina kako da ih uvrstiš u svoju prehranu, odnosno smrznutim voćem nutritivno i okusom obogatiš obroke.

 
Preljev za jogurt ili sladoled

Ako trebaš neki slatki preljev za jogurt, palačinke ili sladoled, iskoristi smrznuto bobičasto voće. Ono obiluje antoksidansima i dobar je izvor vlakana, a pritom je i izuzetno ukusno. Stavi ga na zagrijanu tavu i pusti da se otopi te prokuha, a želiš li dodatnu slatkoću, iscijedi po bobičastom voću sok jedne naranče. Na palačinke možeš dodati vrući preljev, dok je za sladoled i jogurt bolje da se ohladi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Losengo- die Eismanufaktur (@eiscafelosengo) on


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hungry for Taste ?? (@hungryfortaste_) on

 
1/8
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2