Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Tri ukusna recepta za domaću tjesteninu koja moraš isprobati već danas

Tri ukusna recepta za domaću tjesteninu koja moraš isprobati već danas© Unsplash

Koronavirus sve nas je potjerao u vlastite domove, a ako si i ti stvorila zalihu brašna kako ne bi morala napuštati svoj dom, vjerujemo da ti treba i neki zanimljivi recept kako ga iskoristiti

Ako si strastvena kuharica, sada napokon imaš vremena posvetiti se kuhanju i eksperimentiranju. Upravo je tjestenina kao stvorena za to. Raspon oblika, okusa i boja zbilja je nepregledan, a mi smo odabrale nekoliko recepata u kojima se možeš poigrati s njima. Izrada domaće tjestenine može biti i zabavna aktivnost s najmlađim ukućanima. Neka ti se pridruže u ovom zabavnom, ali i poučnom iskustvu. 
 
Tjestenina s češnjakom
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by bonappetitmag (@bonappetitmag) on

  • 3 režnja češnjaka
  • ½ žličice soli
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 šalice brašna
  • 2 jaja i 1 žumanjak
Češnjak sa soli i uljem usitini u tarioniku i napravi pastu koju ćeš dodati u tjesteninu.

Tjestenina sa svježim začinima
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @itslikemusic on

  • 2 šalice brašna
  • 3 velika jaja
  • 2 žlice sitno nasjeckanih svježih začina
  • 2 žlice maslinovog ulja

Tjestenina sa sokom od cikle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Food and Travel (@flavorofitaly) on

  • 2 šalice brašna
  • 2 velika jaja
  • ¼ šalice soka od cikle
  • 1 ½ žlica maslinovog ulja
Postupak:

Brašno na radnoj površini oblikuj u stožac i u sredini napravi udubinu u koju ćeš staviti smjesu jaja, ulja i dodatka ovisno o odabranom receptu, kao na slici. Polako umiješaj brašno u smjesu dok ga ne potrošiš u potpunosti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elisa Piancastelli (@rynoa) on


Nakon toga tijesto mijesi rukama oko 10 minuta dok ne postane čvrsto. Ako je previše ljepljivo, dodaj brašna, a ako je suho dodaj žlicu vode. Kada je tijesto dovoljno čvrsto, oblikuj ga u kuglu i omotaj prijanjajućom folijom. Ostavi ga da stoji barem 30 minuta kako bi se razvio gluten.
Nakon 30 minuta nareži kuglu na četiri jednaka dijela, uzmi jedan dio, a ostale omotaj prijanjajućom folijom. Razvaljaj tijesto što tanje možeš koristeći oklagiju ili stoj za tjesteninu. Ako koristiš stroj za tjesteninu jednostavno pomoću njega oblikuj tjesteninu po želji, a ako si tijesto razvaljala oklagijom, presavij ga nekoliko puta i nareži trakice željene širine. Ako ti se tijesto lijepi za površinu ili oklagiju, dodaj na njega malo brašna.
Gotovu tjesteninu kuhaj oko dvije do pet minuta, ovisno o debljini.
 
 
Komentari
+2
 
vmarina
  • 22.3.2020 17:15:35
  • Bodova: 49920
  • Prijavi
Probat ću sa ciklom.