Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Tri super recepta za bolji početak tjedna

Tri super recepta za bolji početak tjedna© Unsplash

Donosimo ti tri jednostavne ideje za brzi ručak

Nedostaje li ti ideja što kuhati u novom tjednu koji je pred nama, imamo za tebe nekoliko odličnih ideja.
Topla salata od krumpira s preljevom od senfa

Sastojci:

750 g malih mladih krumpira
sol
papar
75 g mesnate slanine
1 mali luk
50 g svježe crvene paprike
50 g ukiseljenog miješanog povrća

Preljev od senfa:
60 ml jabučnog octa
2 žlice šećera
1 žlica zrnatog dijonskog senfa
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica sitno nascjeckanog peršina

Priprema:

Četkom operite krumpire, narežite ih na četvrtine i kuhajte oko 15 minuta u slanoj vodi da omekšaju. Odlijte vodu i ostavite da izađe para. Narežite slaninu na sitnce kockice. Očistite i sitno nascjekajte luk. Narežite na sitne kockice papriku i ukiseljeno povrće.
U debljoj tavi ispržite slaninu da postane hrskava, a potom je izvadite. Na masnoći od prženja pirjajte luk oko 5 minuta. 
U staklenu posudu s poklopcem stavite ocat, šećer, senf, ulje te 1/4 žličice soli i 1/2 žličice papra i dobro zatvorite. Tresite je tako dugo dok se šećer ne rastopi. Nalijte preljev u tavu s lukom i lagano kuhajte na slaboj vatri oko 2 minute. Dodajte krumpire, polovinu slanine, papriku i ukiseljeno povrće pa, miješajući, zagrijavajte oko 2 minute dok krumpire ne bude dobro izmiješan s preljevom. Pospite preostalom slaninom i peršinom. Poslužite toplo.

1/3
 
Komentari
+2
 
vlaja
  • 1.4.2019 13:26:49
  • Bodova: 6783
  • Prijavi
Tjestenina sa tikvicama i fetom zapravo su popečci od krumpira?! Malo ste se zeznuli s receptom...