Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Tri recepta za najslasniji početak tjedna

Tri recepta za najslasniji početak tjedna© instagram

Ovi recepti su jednostavni i preukusni.


I ovog smo ti tjedna pripremile  tri zanimljiva recepta s kojima češ sigurno zadiviti sve ukućane

Pastirska pita

Sastojci:
1 žlica ulja
2-3 srednje mrkve
1 veliki luk
500 g mljevene junetine
2 žlice koncentrata rajčice
1 šalica smrznutog graška
0,5 l goveđeg temeljca ili vode
1 lovorov list
1 žličica mljevene paprike
¼ žličice Chillija
900 g krumpira
2 dl vrhnja za kuhanje
Sol, papar

Priprema:
Luk i mrkvu nasjeckaj pa pirjaj 10 minuta na laganoj vatri. Dodaj im meso i pirjaj ga dok ne posmeđi. Dodaj koncentrat rajčice, grašak, začine i vodu pa kuhaj poklopljeno na laganoj vatri 30 minuta. Od krumpira napravi pire i umiješaj u njega vrhnje za kuhanje. Meso prebaci u kalup za pečenje, po njemu razmaži krumpir i sve peci 20-25 minuta na 180C.
 


Rižoto s pestom od rikole i oraha

Sastojci:
1 šalica Arborio riže
3 šalice vode
3 šake rikole
½ šalice oraha
½ šalice parmezana
½ šalice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
Sol, papar

Priprema:
Rižu pirjaj minutu na malo maslinovog ulja konstantno miješajući. Dodaj vode i kuhaj poklopljeno na laganoj vatri 13-15 minuta. Štapnim mikserom usitni sve ostale sastojke tako da dobiješ pesto. Pesto umiješaj u rižu i po potrebi dodaj još malo vode ili ulja. 
 


Gratin od cikle i krumpira

Sastojci:
500 g cikle
500 g krumpira
2 žlice maslaca
1 žlica brašna
400 ml mlijeka 
½ žličice muškatnog oraščića
200 ml vrhnja za kuhanje
40 g parmezana
Sol, papar

Priprema:
Biraj cikle i krumpire približno jednake veličine, i kuhaj ih do dok ne omekšaju. Pusti da se ohlade, oguli ih i nareži na kolutove otprilike 0,5 cm debljine. Preprži brašno na maslacu, dodaj mu mlijeko, te miješajući kuhaj do dok se ne zgusne. Dodaj vrhnje za kuhanje, začine i parmezan te dobro promiješaj. U posudu za pečenje slaži red krumpira, red umaka, pa red cikle do dok ne potrošiš sve sastojke. Peci 20-25 minuta na 200C.
 
 
Komentari
+2
 
gjantonia
  • 30.4.2019 19:01:36
  • Bodova: 11742
  • Prijavi
Nikad dosad nisam cula za te kombinacije, ali valja probati.
malikekoserk1
  • 29.4.2019 14:51:31
  • Bodova: 14817
  • Prijavi
Mljac , stverno pregenijalni recepti. Pastirska pita je genijalna.