Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Tri recepta na bazi kupina i limete koje moraš isprobati

Gastro blogerica Sandra Rončević osmislila je tri jednostavna recepta

2/3
Aromatična salata s piletinom i vinaigrette dressingom s kupinama i limetom


 
Sastojci:
 
2 komada filea pilećih prsa (bez kože, mariniranih u malo maslinova ulja, soku od pola limete, s prstohvatom soli i malo papra)
50 g baby špinata
30 g rukole
½ glavice iceberg salate
¼ glavice crvenog radiča
1 zrela kruška
150 g kozjeg sira
nekoliko svježih kupina
2 kroasana
 
Za vinaigrette dressing s kupinama i limetom:
 
50 g kupina
1-2 žlice hladne vode
3 žlice maslinova ulja
1 žlica balzamičkog octa
1 žličica meda
prstohvat soli
malo ribane korice limete (prema ukusu)
po želji ½ žličice dijon senfa
 
Priprema: 
 
Ispecite pileća prsa:  Zagrijanu grill tavu (ili tavu s neprijanjajućim dnom) premažite s malo maslinova ulja, stavite peći pileća prsa (koja ste marinirali u malo maslinova ulja, soku od pola limete, prstohvatom soli i malo papra) i pecite poklopljeno po 5-7 minuta s obje strane. Ugasite vatru i pustite da piletina odmori pod poklopcem. Dodatno začinite solju i paprom prema ukusu.
 
Napravite vinaigrette dressing: Stavite kupine u zdjelicu pa ih vilicom usitnite u pire. Dodajte žlicu-dvije vode i izmiješajte. Prebacite kupine u cjedilo pa ih protisnite kako biste odstranili sjemenke. U teglici ili u zdjelici vilicom dobro izmiješajte maslinovo ulje i ocat (da dobijete emulziju), dodajte sol, pire od kupina, ribanu koricu limete, med i po želji dijon senf pa sve zajedno dobro izmiješajte ili izmućkajte (ako koristite teglicu).
 
Složite salatu: Radič i iceberg salatu narežite na trakice ili ih grubo natrgajte, salate prebacite u zdjelu ili na tanjur, dodajte baby špinat i rukolu pa sve rukama izmiješajte. Krušku narežite na tanke ploške pa rasporedite po lisnatoj salati. Sir narežite na manje kockice pa dodajte i njega. Pileća prsa prebacite na dasku pa ih oštrim nožem narežite na deblje ploške. Složite piletinu po salati. Prelijte vinaigrette dressingom (par žlica), dodajte svježe kupine i poslužite uz kroasan ili brioche pecivo.
2/3
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2