Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Tri recepta na bazi kupina i limete koje moraš isprobati

Tri recepta na bazi kupina i limete koje moraš isprobati© Promo

Gastro blogerica Sandra Rončević osmislila je tri jednostavna recepta

Novi Römerquelle Emotion s okusom kupine i limete poslužio je kao inspiracija poznatoj gastro blogerici Sandri Rončević koja je osmislila tri jednostavna recepta za brza i ukusna jela na bazi kupina i limete. Voćne bobice kupine i osvježavajuća limeta idealan su spoj koji osvježava, razbuđuje te izoštrava um, ali i nepce.

Kreativna jela koja je Sandra izradila oživjet će sva vaša osjetila ovog proljeća. Japanske soufflé palačinke s tučenim slatkim vrhnjem, svježim kupinama i javorovim sirupom za predjelo, aromatična salata s piletinom i vinaigrette dressingom s kupinama i limetom za glavno jelo te neodoljiva cheesecake krema s limetom i preljevom od kupinama za desert nikoga neće ostaviti ravnodušnim.  

Baza svakog ovog jela su kupine koje imaju visoku nutricionističku vrijednost, obiluju vitaminom C i vlaknima čime uspješno osnažuju imunitet, te limeta koja sadrži dvije važne tvari za normalnu funkciju organizma - kalcij i folnu kiselinu.

Probajte novi okus Römerquelle Emotion, doživite novu emociju i dopustite da Vas inspirira kao Sandru. Novi Römerquelle Emotion okus kupine i limete dostupan je u pakiranjima od 500 i 330 mililitara.

 


Japanske (soufflé) palačinke s tučenim slatkim vrhnjem, svježim kupinama i javorovim sirupom

 
Sastojci:
 
Za palačinke (oko 4 komada)
2 veća jaja
25 g mlijeka
½ žličice ekstrakta vanilije
ribana korica od pola limete
35 g glatkog brašna
½ žličice praška za pecivo
25 g šećera
biljno (suncokretovo)  ulje za pečenje
 
Za tučeno slatko vrhnje:
200 ml slatkog vrhnja
1-2 žlice šećera u prahu
po želji malo ribane korice limete
 
Dodatno:
svježe kupine
javorov sirup
šećer u prahu
 
Priprema:
 
Pripremite smjesu za palačinke: Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjcima dodajte mlijeko i vaniliju pa izmutite pjenjačom. Dodajte ribanu koricu od pola limete te izmiješano brašno s praškom za pecivo (prosijte ga) pa sve dobro izmiješajte. Električnim mikserom izmiksajte bjelanjke u snijeg pa u tri navrata dodajte šećer uz stalno miksanje. Kad dobijete čvrstu, sjajnu smjesu (šaum, meringu) prestanite miksati. Šaum dodajte u smjesu od žumanjaka i to u dva navrata; prvo pjenjačom umiješajte jednu trećinu šauma, a onda i drugu trećinu šauma. Zatim dobivenu smjesu prebacite u zdjelu s ostatkom šauma i pažljivo umiješajte da ne izbijete zrak iz tučenih bjelanjaka. 
 
Ispecite palačinke: Na slaboj vatri zagrijavajte tavu. Neka se tava grije dok pripremate smjesu za palačinke da se polako, ali ravnomjerno zagrije. Zagrijanu tavu premažite uljem pa krenite peći palačinke. Ovisno o veličini tave, pecite po 2-3 palačinke odjednom. Na 2-3 mjesta na tavi stavite po žlicu smjese. Potom na svaku hrpicu dodajte po još jednu žlicu smjese. Ponovite još jednom; na svaku hrpicu stavite po još jednu žlicu smjese. Poklopite i pecite 2 minute, potom na svaku palačinku dodajte po još jednu žlicu smjese, poklopite i pecite narednih 5 minuta. Pažljivo okrenite svaku palačinku (ako su dovoljno pečene s donje strane trebale bi se okretati bez problema, u suprotnom nastavite ih peći još koju minutu), poklopite i pecite još 4-5 minuta. Pečene palačinke prebacite na tanjur na kojem ćete ih poslužiti.
 
Istucite slatko vrhnje u šlag: U zdjelu izlijte hladno slatko vrhnje, izmiksajte ga električnim mikserom u šlag, dodajte šećer u prahu i sve dobro izmiješajte. Po želji u šlag možete naribati i malo korice limete.
 
Poslužite palačinke: Stavite prvu palačinku na sredinu tanjura, dodajte žlicu-dvije tučenog slatkog vrhnja i koju kupinu, preko toga stavite drugu palačinku, dodajte još koju žlicu tučenog slatkog vrhnja, dodajte kupine i prelijte javorovim sirupom. 
1/3
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2