Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Torta od sira i borovnica oduševit će sve ljubitelje cheesecakea, ali i one koji više vole voćne okuse

Torta od sira i borovnica oduševit će sve ljubitelje cheesecakea, ali i one koji više vole voćne okuse© www.profimedia.hr

Mnogima je klasični cheesecake najdraži kolač, no ponekad je i prokušane recepte potrebno začiniti novim elementima i podignuti na višu razinu. Torta od sira i borovnica odlična je alternativa cheesecakeu, a jednako je sočna, lagana i ukusna

Osim što početak ljeta volimo zbog dužih i toplijih dana, presretne smo i kada vidimo da su se na tržnicama počele pojavljivati predivne plavo-crvene bobice. Bobičasto voće sada je na vrhuncu sezone, pa je odlično vrijeme za iskoristiti ga i napraviti mnoge slatke voćne deserte, ljetne kreme i domaće sladolede od jagoda, malina ili borovnica.
 
Pronašle smo stoga odličan i jednostavan recept za sočnu tortu od sira i borovnica koja je savršen spoj voćnog deserta i klasičnog cheesecakea pa bi se trebao svidjeti većini sladokusaca. Brza priprema, lako dostupni sastojci i neodoljiv okus glavne su osobine ovog ljetnog deserta kojeg u svojoj kuhinji možeš pokušati pripremiti već danas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Szabina (@szabinaflowers)

 
Ljetna torta od sira i borovnica
 
Sastojci:
 
Podloga:
  • 230 g Barilla grancereale cacao keksa 
  • 100 g margarina
  • 3 žlice mlijeka
Krema
  • 2 pudinga od vanilije
  • 400 g posnog sira
  • 4 žlice šećera
  • 300 g borovnica
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 2 vrećice želatine u prahu
  • 6 dl slatkog vrhnja
  • 1 burbon vanilin šećer
  • 3-4 žlice šećera za posipanje borovnica
Priprema:
 
  • Kekse samelji u blenderu, margarin rastopi na laganoj vatri i zatim dodaj usitnjenim keksima te sve dobro promiješaj. Na kraju smjesi dodaj još tri žlice mlijeka i sve tako sjedinjeno preseli u kalup i utisni u dno. Nemoj previše stiskati da podloga ne bi ispala pretanka. Stavi u frižider da se ohladi.
  • Dok se podloga kolača hladi, pospi borovnice šećerom te ih stavi sa strane. Skuhaj puding u 6 dl slatkog vrhnja i ohladi. Dok se puding hladi sir, šećer i vanilin šećer izmiksaj u kremastu smjesu. 300 ml slatkog vrhnja izmiksaj u šlag. Kada je sve spremno pomiješaj hladni puding i smjesu od sira, te na kraju dodaj šlag i želatinu pripremljenu po uputi na vrećici.  
  • Pola kreme stavi na ohlađenu podlogu, a na nju 'posipaj' ocijeđene borovnice te zatim na borovnice stavi ostatak kreme. Preostalih 200 ml slatkog vrhnja istuci u šlag i ukrasi tortu. Na kraju na šlag možeš dodati još borovnica ili umak od borovnica kao ukras, ali i ukusan dodatak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ChikaLicious Dessert Bangkok (@chikaliciousbangkok)

 
Komentari
+2
 
irija
  • 14.6.2020 13:21:15
  • Bodova: 48860
  • Prijavi
Prefino odlična kokmbinacija sir i borovica.