Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu je osvježavajuća talijanska poslastica, a povjesničari gastronomije ne mogu se složiti potječe li iz Siene ili Trevisa. Ako ga nikada niste probali, onda probajte zamisliti da jedete vrlo laganu, slatku i osvježavajuću kremu, povrh piškota omekšanih jakom kavom i rumom.

Sastojci
· 3 žumanjka
· 1 jaje
· 200 g šećera u prahu
· 15 g vanilin šećera
· 2 dl slatkog vrhnja
· 500 g sira mascarpone
· 1 žličica limunovog soka

Priprema:
Žumanjke, jaje, šećer i vanilin šećer pomiješamo u zdjeli i istučemo pjenasto. Od slatkog vrhnja i kremfixa ručnim mikserom istučemo šlag. Gotov šlag prvo pomiješamo sa smjesom od jaja i šećera i na kraju umiješamo sir mascarpone uz dodatak 1 žličice limunovog soka. Sve zajedno dobro izmiješamo. Kavu i rum pomiješamo pa u njih umačemo piškote i naizmjence slažemo red namočenih piškota pa red kreme. Na kraju završavamo sa kremom i cijeli kolač posipamo kakaom u prahu.

Video zapis pripremanja recepta možete vidjeti ovdje:

http://www.crochef.com/index.php?recept=268

Izvor:  www.crochef.com

 
Komentari
+2
 
sunasce
  • 14.3.2013 8:51:58
  • Bodova: 12938
  • Prijavi
obožavam tiramisu... ma i slatko općenito 
buuu
  • 14.3.2013 7:25:13
  • Bodova: 13123
  • Prijavi
Obozavam tiramisu, ali ja skratim vrijeme, pa umutim gotovu kremu..mmm...
gric-gric
  • 18.6.2011 9:15:10
  • Bodova: 1
  • Prijavi
Da, slažem se sa ostalim komentarima, jer bitna je tehnikas izrade i način na koji poslužujemo ovu odličnu poslasticu. Na primjer bitno je bjelanjca i žumanjke odvojiti, pa od bjelanjaka napraviti čvrst snijeg, a u žumanjkekoje pjenasto izmiješamo sa vanili šećerom i šećerom dodati mascarpone, šlag, pa zajedno sve promiješati lagano, ručno. Za vrijeme dok smo radili kremu skuhala nam se je kava, koju ohladimo i pomiješamo sa amaretom (liker od badema),pa u njih umačemo piškote koje redamo u posudu u kojoj ćemo pustiti da se slastica stisne i poveže.....drugo je tehnika slaganja slastice,hoće li to biti u nekoj posudi, čaši, ili zdjelici....više detalja na portalu za gastronomiju www.gric-gric.com
catseye17
  • 27.1.2010 22:21:27
  • Bodova: 15966
  • Prijavi
Obožavam tiramisu'
irra
  • 27.1.2010 19:21:26
  • Bodova: 41920
  • Prijavi
moj ispadne puno ljepši :))
brineta_25
  • 27.1.2010 17:25:57
  • Bodova: 6924
  • Prijavi
Mnjamiiiiiiiiiiiiiiiii
ella34
  • 8.5.2009 22:10:31
  • Bodova: 254
  • Prijavi
ima raznih recepata ovaj mi nije nešto ,prenizak je
bad_girl4291
  • 6.2.2009 20:38:56
  • Bodova: 317
  • Prijavi
ja volim sve sto je slatko hehehe
_jagoda_
  • 22.1.2009 21:42:02
  • Bodova: 8599
  • Prijavi
Baš je niski...haha lola... ;)) Nego, ja obožavam tiramisu, i odlično mi ispadne, i to sa sirovim žumanjcima...ma jednostavno za polizat prste =) =)