Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Tikvice kao zamjena za tjesteninu: Odbaci ugljikohidrate s ova tri odlična recepta

Tikvice kao zamjena za tjesteninu: Odbaci ugljikohidrate s ova tri odlična recepta© instagram

Tjestenina je mnogima omiljena hrana, no razne pašte, kruhovi i peciva mogu teško pasti na želudac, a uz to su i kalorični. Srećom, možeš ih zamijeniti mnogo zdravijom povrtnom alternativom - tikvicama

Nedavno je počela sezona omiljenog nam povrća, tikvica, koje su jedno od najsvestranijih tipova povrća jer se odlično mogu uklopiti u razna jela, kruhove, kolače, a mogu zamijeniti i neke druge drage nam sastojke jela. Kako nam se ljeto bliži, mi bismo trebali pripaziti i na svoju liniju pa je pametno iz prehrane izbaciti većinu ugljikohidrata, šećera i nezdravih masti. 
  Osim što su tjestenine, kolači i peciva kalorični, ujedno su i nezdravi, a mnogima teško sjedaju na želudac zbog glutena. Iako jela s tjesteninama volimo, volimo i lagani osjećaj nakon jela u želucu pa smo pronašle odlična tri recepta s tikvicama koje sjajno mogu poslužiti kao alternativa ugljikohidratima, a da pri tome ne oduzmu od ukusnog okusa. 

Lasagne od tikvica, punjene tikvice ili pak tjestenina od tikvica - odaberi svoj omiljeni recept i pripremi ga obitelji za ručak. Finalni rezultat bit će zdravo jelo bogatog okusa, a s manje kalorija no što bi to bilo da si spremila klasičan recept. 
 
Punjene tikvice

Sastojci: 
  • 300 g repova kozica
  • 2 mlada luka
  • 100 g sira grabancijaša ili fete
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 slana inćuna
  • 30 ml prošeka
  • 2 tikvice
  • provansalske trave
  • 5-6 malih rajčica
Priprema: 

Po dužini prereži tikvice, malo im izdubi sredinu da dobiješ oblik brodića i lagano ih sirove posoli. Na tavici zatim prodinstaj luk i češnjak te im dodaj repove kozica, sitno nasjeckane inćune te sve začini po vlastitom ukusu. Nekoliko minuta sve skupa dinstaj lagano miješajući na srednje lako temperaturi. Zatim dodaj izdubljeno meso tikvice i male rajčice narezane na pola. Sve nakon par minuta zalij prošekom i nakon dvije minute makni s vatre. Smjesom napuni tikvice brodiće. Na tako napunjene tikvice stavi još i naribani sir te u pećnici zapeci na 180 stupnjeva tridesetak minuta. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Off The Muck Market (@off_the_muck_market)

1/3
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
bubi13
  • 8.6.2020 11:17:12
  • Bodova: 15280
  • Prijavi
Obožavam tikvice a ovo su uistinu odlični recepti koje ću sigurno isprobati prvom prilikom.
sneki2
  • 8.6.2020 10:43:12
  • Bodova: 60461
  • Prijavi
Kao prilog - uvijek. No, da bi bile zamjena za tjesteninu - ne.
tonksss
  • 8.6.2020 8:57:26
  • Bodova: 6767
  • Prijavi
Obozavam jesti tikvice sa sirom, otopljenim sirom.. a tek kad ih dodam uz rižu, baš budu top!
oprezna
  • 8.6.2020 8:33:43
  • Bodova: 142932
  • Prijavi
Volim tikvice no moram priznati da mi one mogu biti samo kao dodatni prilog uz jelo , nikako kao zamjena za tjesteninu ... Sviđa mi se ovaj recept lazanja , mogla bi probati napraviti.
marija12369
  • 8.6.2020 8:20:06
  • Bodova: 15741
  • Prijavi
Nisam sigurna da bi to kod mene prošlo,tikvice kao zamjena za tjesteninu,da ima manje kalorija i da je zdravije,to priznam,ali finije... hm,ne znam...