Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Super trikovi za najfiniji tiramisu

Super trikovi za najfiniji tiramisu© Unsplash

Talijanski klasik kojeg obožavamo

Jedan od naših najdražih ljetnih deserata tijekom vrućih ljetnih dana svakako je tiramisu. Ovaj talijanski klasik od piškota, kreme i kakaa te s okusom kave slastica je koju uvijek rado viđamo na stolu.

Riječ je o svjetski poznatom kolaču kojeg mnogi obožavaju, a iako se on može pripremiti na mnogo različitih načina, temeljni sastojci recepta za tiramisu su uvijek isti - piškote, mascarpone sir, kakao i jaja ili slatko vrhnje. Postoje recepti s jajima, kao i oni bez jaja, a sve ovisi o tome što više preferiraš. Može se pripremiti u čaši ili tepsiji, no postupak je uglavnom isti.

U nastavku donosimo nekoliko odličnih trikova za pripremu najfinijeg tiramisua, a otkrivamo ti i odličan recept.


Foto: Unsplash

Trikovi

Priprema nije teška niti komplicirana, a za vrhunski je tiramisu potrebno pogoditi pravi omjer između slatkog i gorkog. Važno je koristiti kvalitetne sastojke pa tako uvijek odaberi gorki kakao u prahu umjesto instant napitaka koji obiluju šećerom. Isto vrijedi i za kavu u kojoj ćeš umakati piškote - neka to bude prava turska kava.

Kod namakanja piškota također treba pripaziti na 'tajming' - budeš li ih ostavila predugo u kavi, biti će premekani. Gastro stručnjaci tvrde da je piškote potrebno držati u kavi toliko dugo dok ne poprime svijetlu boju kave.

Kod klasičnog tiramisua krema se pravi od jaja i mascarpone sira. Krema se treba dobro pomiješati i to na način da se najprije izmiješa mascarpone sa žumanjcima, a na kraju se dodaju i bjelanjci. Dobivena krema mora biti kremasta i gusta. Završni sloj kreme se posipa gorkim kakaom, a nakon što je tiramisu gotov najbolje ga je ostaviti u hladnjaku preko noći kako bi se dobro ohladio.  
1/2
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 11.8.2019 14:41:53
  • Bodova: 21801
  • Prijavi
Mmmm kako fino izgleda , super je recept , samo se treba odlučiti napraviti ga.
tikica-
  • 11.8.2019 11:29:35
  • Bodova: 46798
  • Prijavi
Obožavam tiramisu.