Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Slatko da se smrzneš! Pripremi osvježavajuće ledene deserte iz čaše

Slatko da se smrzneš! Pripremi osvježavajuće ledene deserte iz čaše© Pexels

Deserti iz čaše izgledaju jako profinjeno pa želiš li svom ručku dati dozu elegancije, gostima serviraj sorbet ili kremu od jagoda

S dolaskom toplijeg vremena i želja za slatkim se mijenja. Ne jedu ti se više kalorični, zasitni kolači, već si raspoložena za finu laganu kremicu od voća, sorbet ili sladoled, zar ne?

Pronašli smo odlične, a izuzetno jednostavne recepte za svaki od njih. Neka pripreme za ljeto počnu u kuhinji, a ne na stazi za trčanje. Ovo su domaći, zdravi deserti, bogati nutrijentima iz voća i neće ti ugroziti liniju. Neki od njih čak i ne debljaju. Naravno, ako znaš mjeru.
 
Odlična je stvar što za ove deserte ne moraš paliti štednjak, a ni pećnicu. Priprema se svodi na malo sjeckanja i par sekundi miksanja,a najviše posla imat će zamrzivač. Da budemo precizni, dva idu u zamrzivač, a treći se može, ali i ne mora malo ohladiti u hladnjaku. Ako su ti sastojci za njega već ohlađeni, bit će ti gotov u pet minuta. 



(FOTO: Pixabay)
Sorbet od breskve i banane

Sorbet je smrznuti desert od usitnjenog voća, šećera i  alkohola. Želiš li skroz dijetnu varijantu izbaci liker i šećer pa uživaj u sorbetu do mile volje. Imamo recept za dijetni sorbet od breskve i banane.

Sastojci za dvije osobe:
  • 2 banane
  • 2 šalice narezane breskve
  • dva-tri listića mente
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice votke

Postupak:

Nareži bananu na kolutiće, a breskvu na komadiće. Prethodno joj skini kožicu. Poredaj voće na pleh i stavi u zamrzivač. Stavi i listiće mente da se zamrznu. Kada se voće smrznulo, prebaci ga u blender ili sjeckalicu i usitni. Sorbet je spreman za jelo. Želiš li ga obogatiti okusom, ali i kalorijski, dodaj mu žlicu votke, gina ili nekog voćnog likera i vanilin šećer. Sorbet serviraj odmah nakon što si ga napravila. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by t??°•????????*??f (@tulipeff) on


 
1/3
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2