Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Sirova torta iz blendera s najslađim proljetnim bobicama - jagodama

Sirova torta iz blendera s najslađim proljetnim bobicama - jagodama© instagram

Sirovi deserti za koje nije potrebno pečenje ili dizanje tijesta sve su popularniji, a mi ti donosimo odličan veganski recept za ukusnu tortu od jagoda za čiju ti je pripremu potreban samo kućni blender

Dolaskom proljetnih dana na naše stolove dolaze i slatke crvene bobice – jagode. Iako su nam tržnice zatvorene, a mi moramo biti doma, već nekoliko OPG-ova dostavlja prve ovogodišnje jagode, što nas je inspiriralo da nađemo posebno jednostavan, ali iznimno ukusan recept za zdravu sirovu tortu čiji su glavni sastojak upravo jagode. 

Mirisne, zdrave i sočne jagode su bobičasto voće koje smo kao djeca najviše voljeli jesti sirove ili samo posipane sa šećerom, a kasnije smo ih naučile spremati u kolačima, pekmezima, nadjevima i drugim oblicima slastica. Nutritivno vrlo bogate vitaminima i mineralima, okusom slatke i estetski vrlo primamljive – jagode su mnogima omiljeno voće koje se svakog proljeća željno iščekuje. 

Iako ovogodišnje proljeće po mnogočemu nije kao svako drugo, to i dalje ne znači da ne možemo uživati u slasnim desertima na bazi jagodica. Upravo zato smo ti pripremile jednostavan recept za sirovu tortu od jagoda. 

Veganska, jednostavna i vrlo ukusna, ova bi se torta mogla svrstati negdje između cheesecakesa, sladoledne torte i slatkih hladnih krema. Za pripremu ovog deserta potrebno ti je samo 15 minuta, jedan običan kuhinjski blender i par sastojaka. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli MARITA ERIKSSON | MyBlissKtchn (@myblissktchn)


Ružičasta sirova torta od jagoda

Sastojci: 

Za bazu:
  • 170g badema
  • Malo papra
  • Malo soli
  • 1-2 žlice kakao praha
Za kremu:
  • 150 grama indijskog oraha
  • 5 žlica javorovog sirupa
  • 500-600 grama jagoda
  • Agar Agar
  • Kokosova krema
Priprema:

Izmiksaj bademe sa kakaom, dodaj soli i papra te malo tople vode da bi smjesa bila što kremastija i stisnutija. U blenderu izmiksaj ostale namirnice s tim da kokosovu kremu dodaj postepeno kako smjesa ne bi bila pretekuća. U kalup za pečenje zatim utisni bazu pa na nju izlij smjesu od jagoda iz blendera. Stavi sve hladiti na par sati ili preko noći u hladnjak te po vrhu torte ako želiš posloži ploškice narezanih jagoda. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Feel Good CY (@feelgood.cy)

 
Komentari
+2
 
merida
  • 29.3.2020 16:12:38
  • Bodova: 22974
  • Prijavi
Sve super, jedino bi papar izbacila nekako ga ne vidim u ovoj kombinaciji sastojaka.
vmarina
  • 29.3.2020 15:58:49
  • Bodova: 50689
  • Prijavi
Ovo izgleda super.
irija
  • 29.3.2020 15:45:19
  • Bodova: 48697
  • Prijavi
Jako lijepo izgleda i sigurno je prefina.
malikekoserk1
  • 29.3.2020 14:54:38
  • Bodova: 21679
  • Prijavi
Genijalno izgleda , i nije teško za napraviti , a jagode obožavam na sve načine.
tikica-
  • 29.3.2020 13:14:54
  • Bodova: 46318
  • Prijavi
Izvana izgleda lijepo.