Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Recepti za lagane ljetne kolače

Recepti za lagane ljetne kolače

Iskoristite fine ljetne plodove za pripremu osvježavajućih slastica

Tijekom vrućih ljetnih dana nitko nema volje sate provoditi u kuhinji i pripremati komplicirana jela i kolače. Stoga tijekom tog perioda uvijek tražimo neke lagane i jednostavne recepte koji se mogu brzo pripremiti, a da budu jednako tako ukusni i fini.
 
S obzirom na to da recepata nikad dosta, danas s vama dijelimo neke odlične recepte za lagane ljetne kolače.
 
Na svu sreću ljeto nam donosi obilje osvježavajućih voćnih plodova koji se mogu iskoristiti za pripremu jako finih ljetnih kolača. Voće poput ribiza, malina, borovnica ili bresaka vrlo će se lako uklopiti u svaku ljetnu slasticu.
 
Inspiraciju za kolače i ljetne slastice pronađite u nastavku....
 

Foto: Unsplash
Izvor: Zbirka najboljih recepata
Nakladnik: Znanje d.o.o., Zagreb
 
                                                                                                                                                                                                              
Košarice s borovnicama

Sastojci:

4 lista tankih kora za savijače
biljno ulje
200 g sira mascarpone
1 žličica meda
1 žlica sitno naribane korice limuna
1 žličica šećera
100 g svježih borovnica

Priprema:

1. Od kora za savijače pomoću tanjura izrežite 4 kruga, promjera 14 cm (za svaku košaricu trebaju 2 kruga). Svaki krug tijesta poprskajte uljem te ih stavite u 2 okrugla kalupa za košarice od 10 cm i pritisnite rubove. Tijesto na dnu izbodite vilicom.
2. U središte svakog kalupa za košarice stavite odgovarajuće male posude za nabujak da spriječe podizanje tijesta. Pecite ih 5 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici, na temperaturi od 180 stupnjeva. Uklonite posude za nabujak i pecite tijesto dodatnih 4 do 5 minuta, da se dno tijesta ispeče. Izvadite ih iz pećnice i ostavite u kalupima da se ohlade. Spremite košarice u dobro zatvorenu posudu da ostanu hrskave.
3. U zdjeli pomiješajte mascarpone i med.
4. U malu posudu stavite koricu i sok od limuna i šećer. Zagrijte na laganoj vatri i kuhajte dok sok ne ispari. Dodajte borovnice i izmiješajte ih metalnom žlicom da se oblože sirupom. Sklonite posudu s vatre i stavite na toplo.
5. Košarice stavite na tanjur, napunite ih smjesom od sira, prelijte toplim borovnicama i poslužite.
1/6
 
Komentari
+2
 
diam
  • 4.7.2018 17:02:55
  • Bodova: 11316
  • Prijavi
Recept bez slike ....nije dobitna kombinacija.
kuota
  • 20.6.2018 18:41:49
  • Bodova: 19606
  • Prijavi
A zašto nikada ne stavite slike?! Meni i slika puno govori o receptu....
malikekoserk1
  • 20.6.2018 15:01:53
  • Bodova: 15025
  • Prijavi
Mljac , divota stvarno prefini recepti.
russiangirl
  • 20.6.2018 13:14:10
  • Bodova: 17057
  • Prijavi
I ja volim vidjeti kako na kraju to ispadne!
shinee
  • 20.6.2018 11:36:03
  • Bodova: 43027
  • Prijavi
bilo bi lijepo da su sa slikama, za nas koji smo vizualni tipovi
vmarina
  • 20.6.2018 11:10:30
  • Bodova: 46318
  • Prijavi
Super zvuče recepti, ali bih isto voljela da su sa slikama.