Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Proslavite Svjetski dan tjestenine uz neka od ovih ukusnih jela

Proslavite Svjetski dan tjestenine uz neka od ovih ukusnih jela

Obožavamo tjesteninu na sve moguće načine

Tjestenina je jedno od najdražih i najrasprostranjenijih jela diljem svijeta pa tako i ne čudi da i ta namirnica ima svoj dan koji se obilježava svake godine 25. listopada.
 
Iako je mnogi izbjegavaju zbog velikog udjela ugljikohidrata koje u sebi sadrži, tjestenina je odličan dodatak mnogim jelima, dokazano je da je zdrava i vrlo ju je jednostavno pripremiti.
 
Čini glavnu okosnicu mediteranske prehrane, a može se pripremiti na bezbroj načina. Ide uz gotovo svako jelo, a najbolje se slaže s raznim umacima.
 
Ako pazite na liniju i zdravlje, birajte integralnu tjesteninu koja je jednako tako ukusna, a ne deblja. Tjestenina koja je pripremljena al-dente ima nizak glikemijski indeks što znači da povoljno djeluje na razinu šećera u krvi i da osigurava sitost.
 
Ugljikohidrati su neophodni u zdravoj i izbalansiranoj prehrani i moramo ih unositi u organizam u određenim količinama.
 
Volite li tjesteninu, proslavite njezin dan uz neke od vrlo finih recepata koje s vama dijelimo u nastavku.
 
Foto: Unsplash

Tjestenina s pireom od bundeve



Sastojci:

 
300 g tjestenine
200 g bundeve
pola glavice luka
2 režnja češnjaka
1 kiselo vrhnje
2 žlice maslaca
1 grančica ružmarina
maslinovo ulje
sol, papar
parmezan po želji
 
Priprema:
 
Narežite luk i kratko ga dinstajte na maslinovom ulju pa dodajte grančicu ružmarina, sol i papir te malo sjeckanog češnjaka. Skuhajte tjesteninu, a bundevu očistite i narežite na kockice. Kratko prokuhajte u slanoj vodi a potom izmiksajte u blenderu. Dodajte maslac, sol i papar pa sve skupa još malo izmiksajte kako biste dobili pire. Pire od bundeve stavite na dinstani luk, dodajte vrhnje i kratko kuhajte. U umak umiješajte kuhanu tjesteninu i malo vode prema potrebi. Servirajte uz parmezan prema želji.
1/6
 
Komentari
+2
 
jocikaaa
  • 26.10.2018 20:45:44
  • Bodova: 771
  • Prijavi
Volim tjesteninu, pogotovo kad ju nađem na akciji, onda kupim. Otkad mi je umrla mama, kuham samo za sebe. Nakraju skuham previše, pa se silim da pojedem. To mi se odražava na kile, znam da bi trebala smanjiti, ali nevolim bacati hranu.
astoria
  • 26.10.2018 20:16:42
  • Bodova: 25711
  • Prijavi
Samo nek je tjestenina, kakvi god sastojci uz to bili, a najviše volim sir. :)
malikekoserk1
  • 26.10.2018 15:07:26
  • Bodova: 14732
  • Prijavi
Super recepti , moje omiljeno jelo , tjestenina na sto načina.
vmarina
  • 26.10.2018 9:22:43
  • Bodova: 46265
  • Prijavi
Volim tjesteninu, Ali mi bude muka od nje.
merida
  • 25.10.2018 19:54:06
  • Bodova: 21542
  • Prijavi
Vau odlični recepti, a tjesteninu bi mogla jesti svaki dan koliko ju volim i to na sve načine pripremljenu.
osamljena
  • 25.10.2018 18:18:04
  • Bodova: 1394
  • Prijavi
Volim tjesteninu i često je jedem.
anna-herman
  • 25.10.2018 17:49:28
  • Bodova: 54598
  • Prijavi
Obožavam tjesteninu, na sve moguće načine, svih veličina i oblika. Na našem stolu je najčešće dvaput tjedno.