Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Pretvori svoju kuhinju u slastičarnicu i pripremi neki od ovih odličnih DIY domaćih sladoleda

Pretvori svoju kuhinju u slastičarnicu i pripremi neki od ovih odličnih DIY domaćih sladoleda© instagram

Nema nam draže ljetne slastice od kremastih sladoleda, a kako bi i kod kuće mogla uživati u rapsodiji okusa ovog iznimno popularnog tipa deserta, donosimo ti pet recepata za domaći DIY sladoled koji možeš napraviti u vlastitoj kuhinji

Sladoled je jedna od onih slastica koja nam je dostupna tijekom čitave godine, ali nam najviše godi u ljetnim i proljetnim mjesecima kada tražimo osvježenje od sparina i visokih temperatura.
 
Lagani, osvježavajući i kremasti, sladoledi su savršena ljetna poslastica, a danas ih možemo pronaći u gotovo svim kombinacijama okusa, tekstura i boja. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @amateurcraftel


Od bogatih čokoladnih do laganih voćnih, izbor je ogroman, pa svatko može pronaći okus koju mu najbolje odgovara. Ipak, unatoč tome što u odnosu na neke torte ili slastičarske kreme sladoled nije težak desert i relativno je niskokaloričan, on i dalje može sadržavati mnogo šećera, masti i ugljikohidrata koji nam u velikim količinama mogu usporiti metabolizam i dovesti do osjećaja težine u želucu. 

Kupovini, industrijski sladoledi nerijetko su krcati umjetnim zaslađivačima i mastima, a uz dodatke kao što su orašidi, razni preljevi i komadići keksa mogu postati prave kalorijske bombe. Upravo zato bi se trebala okrenuti svojoj kuhinji i jednostavno u vlastitom domu naučiti pripremati odlične kremaste sladolede koji će biti i zdraviji i ukusniji od onih kupovnih. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lindsay (@loveandoliveoil)


Neovisno o tome voliš li više čokoladne ili voćne okuse, donosimo ti pet recepata za sjajan domaći sladoled među kojima ćeš sigurno pronaći jedan po svom ukusu. Priprema je jednostavna i brza, a namirnice većinom jeftine i lako dostupne, pa doista nema razloga zašto bi jela lošije kupovne inačice ovih sjajnih deserata koje možeš i sama uz malo truda pripremiti. 
 
Domaći sladoled od kokosa

Sastojci:
  • Domaće kokosovo mlijeko
  • 250 ml vode
  • 60 g kokosovog brašna
  • Sladoled
  • 150 ml kokosovog mlijeka
  • 150 g punomasnog kiselog vrhnja
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 75 g šećera
  • 75 g bijele čokolade
  • 4 žlice kokosovog brašna
  • 1/2 žličice arome vanilije
Priprema kokosovog mlijeka:
 

Vodu i kokosovo brašno stavi u lonac i zagrijavaj na laganoj vatri uz stalno miješanje pjenjačom. Kada proključa, kuhaj još 2-3 min. Makni s vatre i ostavi da odstoji 4-5 min. Zatim smjesu prebaci u multipraktik i miksaj nekoliko minuta na najvećoj brzini dok se ne dobije smjesa nalik kašici. Na posudu stavi cjedilo, a preko cjedila rasprostri gazu i zatim na nju izlij smjesu kokosa i vode. Gazu zatvori, dobro stisni i napravi zavežljaj pa rukama stišći i cijedi. Ono što će se cijediti iz gaze je kokosovo mlijeko.
 
Priprema sladoleda:
 
Slatko vrhnje istuci u čvrst šlag, a bijelu čokoladu otopi i ostavi da se malo ohladi. U posebnoj posudi mikserom istuci kokosovo mlijeko, kiselo vrhnje, šećer i aromu vanilije. Tuci dok se šećer ne otopi i dok se na površini ne pojave mjehurići, a zatim u tu smjesu malo po malo dodaj šlag uz stalno miješanje pjenjačom. Na kraju dodaj otopljenu čokoladu i kokosovo brašno pa sve zajedno istuci mikserom. Dobivenu smjesu izlij u plastičnu posudu s poklopcem pogodnu za zamrzavanje i stavi u zamrzivač na najmanje 4 sata.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Blush Ice Cream (@blushicecream)

1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
sneki2
  • 5.6.2020 10:49:20
  • Bodova: 60611
  • Prijavi
Ovaj od jagoda mi zvuči odlično.
tikica-
  • 5.6.2020 8:29:02
  • Bodova: 46646
  • Prijavi
Sviđaju mi se većinom,ali mi se ne slažu.