Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Počela je sezona salata, a ova Caprese s pirom i pršutom izgleda sjajno

Počela je sezona salata, a ova Caprese s pirom i pršutom izgleda sjajno© Instagram

Brza i jednostavna Caprese salata idealan je ukusni i zdravi obrok za nadolazeće ljetne dane

Ljeto nam je sve bliže, a kad je u pitanju hrana - to znači samo jedno: vrijeme je za jednostavna i osvježavajuća jela, jer tko ima volje za kuhanjem kraj vrućeg štednjaka i pećnice tijekom još više vrućih dana! 
Kao jedan od favorita ljetnog menija svakako je svestrana, ukusna, zdrava i zasitna salata, a danas pripremamo Caprese salatu s twistom - jednostavni talijanski klasik koji uključuje mozzarellu, rajčicu i bosiljak, malo soli i maslinovog ulja, u našoj verziji s dodatkom pršuta i pira.

Orašasti pir, slatka i sočna cherry rajčica, slani pršut, ljekovito začinsko bilje i mozzarela zajedno u kombinaciji stvaraju ovu osvježavajuću ljetnu salatu koja je zdrava baš koliko je i ukusna. Ako k tome dodamo i divan preljev od limunovog soka, meda i balzamičnog octa, ovoj salati jednostavno nema mane.

Svaki zalogaj je poput neodoljive eksplozije okusa u ustima, a osim što je jednostavna za pripremu, savršen je izbor za ponijeti u ured, na piknik ili kao brzi obrok kada nemaš vremena. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Tieghan Gerard (@halfbakedharvest)



Sastojci:
  • 300 g pira (ili kvinoje ili ječma - što ti je već draže)
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • sok jednog limuna
  • 2 žlice meda
  • sol, papar
  • šaka svježeg začinsko bilja nasjeckanog ugrubo i količinski po želji (bosiljak, timjan, origano)
  • prstohvat chilija po želji
  • 400 g cherry rajčica (narezanih na pola)
  • 225 g mozzarelle (narezanih na sitne komadiće ili bocconcini mozzarelle kuglica)
  • 85 g pršuta
Priprema:

1. U većem loncu zagrij slanu vodu do vrenja. U kipuću vodu dodaj pir pa ga kuhaj prema uputama na pakiranju (oko 20 minuta). Procijedi.

2. U međuvremenu, u velikoj zdjeli pomiješaj maslinovo ulje, limunov sok, balzamični ocat, med, sol, papar, chili i začinsko bilje po izboru. Nakon što se pir malo ohladi, dodaj ga u zdjelu i sve dobro pomiješaj. 

3. Na kraju dodaj cherry rajčice, mozzarellu i još bosiljka po želji. Sve pomiješaj, posloži natrgani pršut po vrhu i posluži. 
 
Komentari
+2