Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Počasti se, zaslužila si! Ove ukusne palačinke zasladit će i najzahtjevnije sladokusce

Počasti se, zaslužila si! Ove ukusne palačinke zasladit će i najzahtjevnije sladokusce© Unsplash

Palačinke punjene Nutellom ili pjenušave japanske palačinke savršen su izbor za nedjeljni doručak

Palačinke su kao sinonim za nedjeljni doručak. Kakav god da ti je bio tjedan, ovu nedjelju posveti samo sebi, a odličan način da ju započneš je doručkom koji će te razveseliti. Bilo da živiš sama ili s obitelji, pripremi ove palačinke i uživaj u njima izležavajući se u krevetu
  
Tijekom tjedna većina nas pokušava paziti što jedemo kako bi očuvali svoje fizičko zdravlje. No nekada je potrebno prekršiti pravila koja si same postavimo i kupiti te cipele ili u ovom slučaju, pojesti te palačinke koje nas toliko vesele. Zdravlje ne znači biti samo fizički u redu, nego i mentalno. Ako će te palačinke s Nutellom razveseliti i uljepšati ti dan, zanemari koliko kalorija ima u njima i jednostavno se prepusti užitku. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by becca / flatlays & lifestyle (@becc4_blog) on


Pronašle smo tri jednostavna recepta za nešto drugačije američke palačinke koje ćeš pripremiti u trenu, a vjerujemo da će jednako brzo i nestati s tanjura. 

  
Pjenušave japanske palačinke

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chiara’s Cakery (@chiarascakery) on


Potrebno ti je:
  
  • 2 žumanjka 
  • 4 bjelanjka
  • 1/4 šalice mlijeka
  • 2 žlice ulja
  • 1/2 šalice brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli

Postupak:

1. U posudi pomiješaj žumanjke, 1 žlicu šećera, mlijeko i ulje.
2. U smjesu dodaj brašno, prašak za pecivo i sol i dobro promiješaj. 
3. U posebnoj posudi izradi bjelanjke. Dodaj šećer i nastavi miksati dok ne dobiješ oštre vrhove smjese kada izvadiš mikser. 
4. Pažljivo umiješaj bjelanjke u smjesu sa žumanjcima. 
5. U prethodno zagrijanoj tavi peci jednu po jednu palačinku. Nemoj izravnati površinu smjese jednom kada ju staviš u tavu. Peci oko tri minute. 
6. Nakon tri minute pažljivo okreni palačinku kako ne bi ispustila zrak iz nje. 
7. Ponovi s ostatkom smjese i posluži palačinke tople. 
1/3
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
tikica-
  • 17.5.2020 10:19:14
  • Bodova: 41235
  • Prijavi
Lijepo izgledaju ove japanske.