Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Pečene jabuke s cimetom: Broj 1 desert za jesen

Pečene jabuke s cimetom: Broj 1 desert za jesen© Instagram

Jednostavan i ukusan jesenski desert koji se topi u ustima

Jabuke su jedno od najpopularnijih voća - s dobrim razlogom. Osim što su odlične za naše sveukupno zdravlje, mnogima su omiljeno jesensko voće, a svježe i hrskave jabuke idealan su međuobrok te izvrsno pristaju u mnoge deserte, od pita i kolača do kompota i muffina. 

Danas smo odlučile izdvojiti jedan savršeni jesenski desert s mekanim, prekrivenim cimetom i savršeno karameliziranim pečenim jabukama. Recept je jako jednostavan, zahtijeva samo devet osnovnih sastojaka i jednu zdjelu, a uključuje oguljene jabuke po izboru, tanko narezane i dodane u posudu za pečenje zajedno s malo limunovog soka i predivnim jesenskim začinima: cimet, svježi đumbir i muškatni oraščić. Bolje ne može!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MINIMALIST BAKER (@minimalistbaker) on


Evo što ti je sve potrebno:
  • 6-7 srednjih jabuka 
  • 2 žlice limunovog soka
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 2 žličice cimeta
  • 2/3 šalice kokosovog šećera (ili običnog)
  • 3/4 žličice naribanog đumbira
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 3 žlice vode (ili soka od jabuke)
  • prstohvat soli

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva i pripremi kalup za pečenje.

2. Oguli jabuke i nareži ih na tanje kriške. Što tanje, to bolje. 

3. Posloži ih u kalup za pečenje i na vrh dodaj limunov sok, kokosovo ulje, šećer, cimet, đumbir, muškatni oraščić, sok ili vodu i prstohva soli. Dobro promiješaj i prekrij folijom.

4. Peci oko 45 minuta, zatim makni foliju i peci dodatnih 10-15 minuta ili dok jabuke ne omekšaju.

5. Posluži uz sladoled po želji ili šlag. 

Pročitaj još:
 
Komentari
+2
 
kuota
  • 19.10.2019 17:58:28
  • Bodova: 20829
  • Prijavi
Jabuke i cimet.... mmmmm najbolja kombinacija