Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Ostalo ti je kuhanih jaja od Uskrsa? Krajnje je vrijeme da ih iskoristiš, evo kako

Ostalo ti je kuhanih jaja od Uskrsa? Krajnje je vrijeme da ih iskoristiš, evo kako© Unsplash

Kuhana jaja ispravna su za konzumaciju i nekoliko dana nakon kuhanja, no prije nego što ih iskoristiš provjeri jesu li promijenila boju, miris ili okus

Kada pripremamo hranu za blagdanski stol svi imamo istu misao u glavi – bolje da ostane nego da fali. I kako to obično i bude, uvijek nam ostane nešto hrane za kasnije. Kako Uskrs ne može proći bez kuhanih jaja, šanse su velike da ti je ostalo još pisanica koje se nisu stigle pojesti. 
 
Kuhana jaja mogu se iskoristiti za niz ukusnih jela. Ako ih pravilno skladištiš u hladnjaku, mogu se jesti i nekoliko dana nakon kuhanja. Važno je provjeriti jesu li promijenila, miris, okus ili boju. U tom slučaju ih je možda ipak bolje baciti nego riskirati želučane probleme. Ako su kuhana jaja koja imaš i dalje dobra za konzumaciju, evo kako ih možeš iskoristiti.
 
 
Kuhana jaja sa začinskim biljem na hrskavom kruhu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Krug Studios (@krugstudios) on


Potrebno ti je:
 
  • 4 kuhana jaja
  • 4 šnite kruha od integralnog brašna
  • 2 mlada luka, sitno nasjeckano
  • Šaka svježeg bosiljka, sitno nasjeckano
  • Šaka svježeg kopra, sitno nasjeckano
  • 2 žlice vlasca, krupno nasjeckano
  • 1 žlica majoneze
  • 1/2 žličice korice limuna
  • 1 žličica soka limuna
  • Papar
  • Sol
  • Maslinovo ulje

Postupak:

1. Kuhana jaja nareži na nekoliko srednje velikih komada.  
2. Pomiješaj jaja s majonezom i dodaj sol i papar.
3. Tostiraj kruh dok ne bude hrskav i dobije tamno smeđu boju.
4. Smjesu jaja i majoneze žlicom rasporedi po šnitama kruha. 
5. Mladi luk, bosiljak, kopar i vlasac zajedno s koricom limuna pomiješaj u posudi. Dodaj sok limuna, malo maslinovog ulja i soli. 
6. Smjesu začinsko bilja rasporedi preko jaja. Dodaj nekoliko kapi maslinovog ulja i uživaj. 
1/3
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
canyon
  • 16.4.2020 8:48:10
  • Bodova: 15585
  • Prijavi
Zaista obozavam kuhana jaja ali kuham taj dan kada jedem... Nikada drugi, treci dan.