Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Omiljeni svjetski kuhar slavi rođendan, a mi ti donosimo neke od njegovih najukusnijih jednostavnih recepata

Omiljeni svjetski kuhar slavi rođendan, a mi ti donosimo neke od njegovih najukusnijih jednostavnih recepata© instagram

Jamie Oliver vjerojatno je najslavnije ime svijeta kulinarstva, a s obzirom da je ovaj veliki kuhar nedavno navršio 45 godina, odlučili smo se prisjetiti njegovog puta do uspjeha te ti predstaviti njegova tri jednostavna, a super ukusna recepta

Iako Britanci slove za naciju koja ne zna mnogo o hrani i čija lokalna gastronomija nije osobito bogata, Velika Britanija se može pohvaliti velikim brojem iznimno utjecajnih i slavnih profesionalnih kuhara koji su proteklih desetljeća proveli pravu revoluciju u načinu na koji jedemo i doživljavamo hranu. Jedan od tih genijalnih kuhara definitivno je i Jamie Oliver, sada 45-godišnji proslavljeni kuhar, vlasnik restorana, poduzetnik i autor mnogih sjajnih kuharica.
 

Jamie je svoju karijeru počeo graditi već u srednjoj školi, tj. sa 16. godina kada ju je napustio ne bi li se bavio kulinarstvom. Kako je odrastao u obitelji koja je vodila vlastiti pub i restoran, Jamie je od malih nogu bio izložen kulinarstvu. Cijelo svoje djetinjstvo borio se s teškom disleksijom i disgrafijom, pa mu je učenje bilo mučno. Stoga je prekinuo svoje školovanje i odlučio brusiti zanat već u tinejdžerskim godinama. S obzirom na to da je danas mega uspješan rekli bismo da se ta odluka itekako isplatila.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Words to heal the soul?? (@live.love.learn.leave)

 
Tako je započelo njegovo kulinarsko putovanje koje ga je isprva odvelo u London, a zatim od njega stvorilo i mladog slastičarskog chefa u kuhinji Antonia Clarluccia, poznatog talijanskog kuhara koji je imao neizmjeran utjecaj na Jamieovo kuhanje i poimanje hrane. Dok je radio kao sous-chef u River Cafeu, njegov je prirodan šarm i veliku strast prema hrani uočila Patricia Llewellyn, producentica BBC-a. Tako je nastao i Jamiev prvi TV show koji ga je proslavio – „Goli kuhar“.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jamie Oliver (@jamieoliver)

 
Nakon televizijskog uspjeha, ovaj je poznati kulinarski mag objavio i svoju prvu kuharicu jednostavnih recepata za jela za svaki dan koja se rasprodala u rekordnom roku. Jedan je uspjeh pratio drugi, a Jamie je postao omiljeno lice malih ekrana pa je nizao reality show za reality showom. Okušao se u transformaciji školskih kuhinja diljem Velike Britanije i SAD-a, zagovarao i učio ljude kako jesti zdravo, a jeftino te cijelo to vrijeme radio i na otvaranju vlastitih restorana kojih je u svijetu u jednom trenutku bilo više od 50.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jamie Oliver (@jamieoliver)

 
Iako je za vrijeme svoje karijere preživio i nekoliko velikih podbačaja, poput bankrota nekih svojih restorana 2019., Jamie se nije dao smesti već i dalje neprestano oduševljava ljude diljem svijeta svojim receptima, kreativnim gastronomskim rješenjima i televizijskim emisijama koje su godinama među najgledanijima.
 
Inače, simpatični Jamie 2000. se oženio za manekenku i spisateljicu Juliette Norton s kojom danas ima petero djece. Miran obiteljski život, posvećenost poslu i stalno smišljanje novih recepata glavne su okosnice Jamievog života, a mnogi ga obožavaju baš zato što je vrlo prizemljen, srdačan i topao.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jamie Oliver (@jamieoliver)

 
Mi ti donosimo tri njegova jednostavna, ali vrlo ukusna recepta koja možeš lako pripremiti u svojoj kuhinji.
 
Zdrave ljetne lizalice

Sastojci:
  • 1 velika banana
  • 300 g bobičastog voća
  • 400 ml soka od jabuke
  • 50 g zobenih pahuljica
  • Med
  • 100 g bijele čokolade
Priprema:
 
Banane, bobičasto voće, pahuljice i sok od jabuke stavi u blender. Blendaj dok smjesa ne postane glatka, isprobaj i po potrebi dodajte med. Premjesti smjesu u 12 kalupića za sladoled i stavi u zamrzivač na najmanje dva sata.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jamie Oliver (@jamieoliver)

1/3
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2