Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Od doručka do deserta - zanimljivi recepti sa slanutkom

Od doručka do deserta - zanimljivi recepti sa slanutkom

Mogle bi ga jesti svaki dan...

Okusom i teksturom podsjeća na kesten, a u nutritivno smislu krije pravo bogatstvo proteina i vlakana. Nije ni čudno da je slanutak najkonzumiranija grahorica na svijetu. Mi ga obožavamo na sve načine, bilo slatko ili slano, za doručak, ručak ili večeru, možemo ga jesti bilo kada. Pronašle smo par nesvakidašnjih recepata koji su nam se jako svidjeli.

 
Burgeri od batata, kvinoje i slanutka s pečenim paprikama

Sastojci:
1 mali batat, pečen
80 g kvinoje
400 g kuhanog slanutka
2 žlice sjeckanog peršina
1 žličica kajenskog papra
1 žličica kumina
½ žličice soli
½ žličice papra
2 žlice brašna
2 žlice maslinovog ulja
2 crvene paprike
4 hambi peciva
Umak po želji

Priprema:
Batat ispeci u pećnici pa ga izvadi iz kore i zgnječi. Skuhaj kvinoju pa stavi sve sastojke osim ulja paprike i peciva u multipraktik. Miksaj dok se sastojci ne usitne (ali pazi da ih ne usitniš previše, ne smiješ dobiti paštetu). Od smjese oblikuj pljeskavice i ispeci ih na tavi na ulju. Papriku nareži na ploške pa ih također ispeci u tavi. Prereži peciva na pola pa u njih slaži umak, popečak i na kraju pečenu papriku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by m e l i s s a (@melissaaschulley) on

1/6
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2