Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Ne znaš što jesti za međuobrok? Pronašle smo zdrave i jednostavne mediteranske recepte za jela koja će ti dati energiju

Ne znaš što jesti za međuobrok? Pronašle smo zdrave i jednostavne mediteranske recepte za jela koja će ti dati energiju© Unsplash

Doručak je davno prošao, hvata te glad, a nije još vrijeme za ručak? Ova su jela idealan izbor kad se nađeš u takvoj situaciji

Mediteranski način prehrane smatra se jednim od najzdravijih na svijetu. Prepun je vitamina, minerala, zdravih masnoća i vlakana koji održavaju tvoje srce, mozak, probavu, ali i um zdravima. 
  
Kako je mediteranska prehrana dio naše kulture, svima su nam manje ili više poznati mediteranski recepti za doručak, ručak ili večeru. No kada su u pitanju međuobroci, nismo baš sigurne što jesti. Zato smo pronašle nekoliko brzih i jednostavnih recepata koje možeš napraviti u trenu i biti sigurna kako nećeš pregladnjeti do ručka

Bilo da si ljubitelj slanih snackova ili tražiš slatki međuobrok, sigurno ćeš ga pronaći na ovom popisu. Jela koja smo izdvojili zdrava su za cijelu obitelj, ne zahtijevaju previše sastojaka i pripreme, a možeš ih lako ponijeti sa sobom na posao

  
Namaz od cikle i kadulje

Osim što prekrasno izgleda, ovaj namaz jako je zdrav. Bogat je antioksidansima, vlaknima i vitaminom C. Odlično će ići uz svježe mrkve, stabljike celera, rotkvice ili tostiranog kruha od cjelovitih žitarica. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chloe Munro (@the_smallseed_) on


Potrebno ti je:
  
  • 1 velika cikla, narezana na kockice 
  • 1 konzerva bijelog graha
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 žlice tahini paste
  • Sok pola limuna
  • 10 listića kadulje
  • 1 žličica crvene paprike
  • Papar
  • Sol

Postupak:

Narezanu ciklu i češnjak zapeci u pećnici dok ne postane mekana, oko 20 minuta. Sve sastojke stavi u blender i dobro izblendaj. Posluži u zdjelici, a kao prilog nareži mrkve, celer, rotkvice i slično.
1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2