Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Namirnica u fokusu: otkrijte sve okuse slanutka kroz 5 fantastičnih recepata koje ćete jednostavno pripremiti

Namirnica u fokusu: otkrijte sve okuse slanutka kroz 5 fantastičnih recepata koje ćete jednostavno pripremiti

Slanutak nije samo ukusna nego i zdrava namirnica, posebno pogodna za dijabetičare

Ova veoma korisna namirnica ima brojna pozitivna svojstva:
  • bogat izvor nutrijenata
  • ima niski glikemični indeks
  • sadrži puno proteina
  • smanjuje kolesterol
  • pogodan za dijabetičare
  • sprečava bolesti srca
Isprobajte ukusne recepte sa slanutkom koje je zaista jednostavno pripremiti:
Chana Masala



Sastojci:
 slanutka iz konzerve
3 crvena luka, narezana na četvrtine
3 režnja češnjaka
5 cm korijena đumbira, oguljenog
2-3 zelene čili papričice, nasjeckane
1 i pol žlice ghee-a (pročišćenog maslaca)
½ žličice korijandera
½ žličice mljevenog kima
½ žličice čilija u prahu
1 žličica kurkume
1 žličica Garam masale
3 rajčice srednje veličine (oko 300 g), krupno nasjeckane ili 400 g sjeckane rajčice iz limenke
1 limun, iscijeđen
sol po želji
1 šaka korijandera, nasjeckanog - za posluživanje

 Priprema:
Ocijedite slanutak, i stavite u veliku posudu s 400 ml vode i začinite solju. Zakuhajte, zatim ugasite vatru i ostavite da se slanutak namače. U multipraktiku sameljite luk s češnjakom, đumbirom i zelenim čilijem. Rastopite ghee u velikoj tavi, zatim dodajte mješavinu luka s malo soli i pirjajte 8-10 minuta dok sve ne omekša.
Umiješajte sve začine i kuhajte još 3 minute, dodajući malo vode od slanutka da se ne zalijepi za dno posude. Dodajte rajčice i još malo vode i kuhajte 5 minuta, gnječeći rajčice žličicom kako omekšavaju s kuhanjem. Ulijte i slanutak, zajedno s vodom u kojoj se nalazi. Kuhajte 10 minuta. Po želji još začinite, dodajte limunov sok i još malo vode ako volite rjeđi curry. Poslužite posipano korijanderom.
1/5
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 10.2.2019 14:49:42
  • Bodova: 12394
  • Prijavi
Prefini recepti , slanutak jako volim , najviše na čušpajz sa grahom i na salatu.
irija
  • 10.2.2019 14:40:09
  • Bodova: 37878
  • Prijavi
Jako volim slanutak.Jedem ga često sa lećom kao varivo,a i na salatu mi je fin.Ovi burgeri su mi odlični.
cimetimed
  • 10.2.2019 13:22:04
  • Bodova: 42591
  • Prijavi
Obožavam! Mislim da ću praviti neke svoje verzije ovih recepata. Inače sam veliki fan humusa! A slanutak još dodajem u ričet, juhice, salatice....
oprezna
  • 10.2.2019 13:05:20
  • Bodova: 125911
  • Prijavi
Volim slanutak ....