Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Najukusniji kralj proljeća - zdravi recepti s medvjeđim lukom

Najukusniji kralj proljeća - zdravi recepti s medvjeđim lukom© Instagram

Medvjeđi luk definitivno je najukusniji vjesnik proljeća, a nevjerojatno je zdrav. Isprobaj ga u ovim zanimljivim i jednostavnim receptima

Ova čudesna samonikla biljka kroz povijest se tradicionalno koristila kao proljetni tonik za detoksikaciju jer učinkovito pročiščava krv. On ima dosta slična svojstva običnom češnjaku, pa stoga nosi i slične zdravstvene dobrobiti. Poznato je može smanjiti razine kolesterola u krvi, isto kao i povišen krvni tlak. Općenito je jako dobar za srce pa tako može umanjiti rizik od srčanog zatajenja ili udara.

U kulinarstvu se često koristi kao začin ili kao drugo zeleno lisnato povrće poput špinata. Medvjeđi luk ima dosta jaku aromu, no istovremeno je i dovoljno blag da ga možeš bez problema koristiti u većoj količini za jedno jelo. Trenutno ga možeš naći po većini šumaraka i livada, a ako nemaš vremena za šetnju po prirodi naći ga jednostavnom i brzom šetnjom po obližnjoj tržnici.

 
Pesto od medvjeđeg luka

Sastojci:
2 šalice medvjeđeg luka
1 šalica oraha
1 šalica ribanog tvrdog sira
1/4 šalice maslinovog ulja

Priprema:
Sve sastojke miješaj u multipraktiku ili štapnim mikserom dok se ne sjedine u kremastu pastu. Možeš ih usitniti samo kratko kako bi pesto imao grublju strukturu, ili malo duže ako više voliš kremastiji i glatki pesto. 

Pesto maži na kruh ili ga jedi kao umak na tjestenini.

 
1/10
 
Komentari
+2