Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Ljeto na stolu: Tri recepta s tjesteninom gotova za 15 minuta ili manje

Ljeto na stolu: Tri recepta s tjesteninom gotova za 15 minuta ili manje© Pexels

Ljeto nije vrijeme kada želimo puno vremena provesti uz štednjak i zato su brzi recepti s tjesteninom najbolji odabir

Mnoge ako pitaš koje im je omiljeno jelo, spremno će reći kako ne postoji ništa ukusnije od dobrog tanjura tjestenine! Sada sve što trebamo je dobar recept za brzu i dobru pripremu paste. Zato ti donosimo tri odlična i jednostavna ljetna recepta s tjesteninom.
 
Prvo i osnovno pravilo je da tjestenina treba biti skuhana al dente - to znači da je gotova, ali da se može još nekoliko minuta ubaciti u tavu kako bi se povezala s umakom. Tjesteninu nikako ne smijemo prekuhati. Također je važno i ne smijemo zaboraviti pročitati što piše na pakiranju o duljini kuhanja.

U lonac se stavi puno vode, a tek kad provrije dodaje se malo soli i onda se stavi tjestenina te se slijede upute koje pišu na pakiranju. Prije nego zaključiš je li tjestenina kuhana, slobodno je probaj. Kada je gotova, tjestenina se ocijedi i dodaje pripremljenom umaku u tavi na jakoj vatri. Dok se tjestenina kuha možeš pripremati umak.


(Foto: Pixabay)

U nastavku ti donosimo tri jednostavna ljetna recepta za koja će ti trebati samo petnaestak minuta za pripremu i topli ručak ili večera je na stolu.
 
Penne tjestenina s tikvicama (za četiri osobe)

Sastojci: 
  • 350 g tjestenine penne rigate
  • 3–4 srednje tikvice
  • 2–3 češnja češnjaka
  • mali komad svježeg đumbira, prema želji
  • 1 šalica sira Parmigiano Reggiano
  • sol i papar
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema:
  • Skuhaj tjesteninu al dente.
  • U međuvremenu pripremi umak. Usitni češnjak i đumbir i stavi na tri žlice maslinovog ulja te ih pirjaj. 
  • Operi i nareži tikvice, a zatim ih dodaj u tavu i pokrij te pirjaj 7 do 10 minuta (ako su tikvice male, čak i manje).
  • Otkrij i nastavi kuhati dok ne ispari višak vode. Dodaj sol i papar. 
  • Tjesteninu dodaj umaku i miješaj minutu do dvije na srednje jakoj vatri. 
  • Dodatno posoli ako je potrebno i pospi s dosta naribanog sira.
  • Ako voliš jače začinjeno jelo možeš poslužiti s malo nasjeckane svježe čili papričice. 

(Foto: Pexels)
1/3
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
kuota
  • 9.7.2020 14:50:10
  • Bodova: 20855
  • Prijavi
Tjesteninu jako volim i često ju pravim sa kombinacijom ovih sastojaka. Za ljetne dane odličan obrok, lagan i zasitan.
Reana
  • 9.7.2020 14:13:31
  • Bodova: 19502
  • Prijavi
Danas ću paštu sa tunom
mikica61
  • 9.7.2020 14:11:57
  • Bodova: 124532
  • Prijavi
jučer sam imala špagete sa gljivama i rajčicom,mrak