Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Kate Middleton otkrila recept svojeg omiljenog deserta

Kate Middleton otkrila recept svojeg omiljenog deserta© Profimedia

Ovaj desert vojvotkinja od Cambridgea obožava. Njezin slatki užitak je ukusan, ali i zdrav

Ona živi u palači i ima svog osobnog kuhara, ali kad ne prisustvuje kraljevskim galama ili ne jede na večerama sa šefovima država, ona radi ono što i mi - uživa u omiljenom desertu u udobnosti vlastite kuhinje. 

Kate je otkrila recept za svoj omiljeni desert, a mi ti ga prenosimo. 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rachel (@catherine_the_duchess) on



Kate Middleton ne jede puno slatkiša, ali postoji jedan klasični britanski desert koji ima svoj kraljevski pečat odobravanja: engleski sticky toffee puding. To je više kolač nego puding. Ova je poslastica prelivena umakom koji ga čini savršeno ukusnim. Samo pokušaj reći ne.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gordon Ramsay Restaurants (@gordonramsayrestaurants) on

 

Recept za kolač

U malom loncu pomiješaj dvije šalice grubo sjeckanih datulja i dvije šalice vode te ih dovedi do vrenja. Makni s vatre i dodaj dvije čajne žličice sode bikarbone i izmuti smjesu u blenderu. Ohladi je do mlakog.

KREMA: 
U veliku zdjelu stavi tri šalice šečera i pola šalice maslaca te ih miksaj dok ne postanu lagani i tečni. U smjesu dodaj dodaj četiri jaja, jedno po jedno, dok miksaš. Na kraju dodaj dvije čajne žličice ekstarkta od vanilije i ponovno promiksaj smjesu. 

U drugu zdjelu pomiješaj četiri šalice brašna i dvije čajne žličice praška za pecivo. 

Brašno i prašak postepeno dodaji u kremu dok miksaš. Kad je to izmiksano, dodaj smjesu s datuljama i ponovno lagano izmiksaj.

Dobivenu smjesu prebaci u unaprijed podmazanu, 13x9 centimetara veliku, padelu za pečenje. Peci na 350 stupnjeva, 30-40 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne postane čista. 

Ohladi kolač na postolju. 

PRELJEV:
Dok se kolač peče u malom loncu rastopi sedam žlica maslaca nasjeckanog na kockice, dodaj četiri žlice smeđeg šečera i jednu šalicu vrhnja za kolače. Zagrij smjesu na srednje jakoj vatri, neprestalno mješajući. Makni s vatre i unutra umješaj jednu žlicu rakije i četvrtinu čajne žličice ekstrakta od vanilije. 

Ohlađeni kolač, prelij dobivenom tekućinom, a na vrh stavi malo šlaga ili sladoleda od vanilije.

Dobar tek!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Very Unfrench Wives (@theveryunfrenchwives) on




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Véronique ?? (@veronique_eats) on

 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 12.10.2019 14:25:43
  • Bodova: 21734
  • Prijavi
Prvo sam se zađudila da ona uopće jede kolače , s obzirom na njenu vitku , pa skoro premršavu liniju, ali recept je pre, pre fin.