Istraživanje pokazalo: Uvjerljiva većina Hrvata konzumira margarin i smatra ga ukusnim

Istraživanje pokazalo: Uvjerljiva većina Hrvata konzumira margarin  i smatra ga ukusnim

Više od 50% konzumenata margarin koristi nekoliko puta tjedno, najčešće kao namaz na kruhu, ali i u kolačima i slasticama

Više od dvije trećine stanovnika Hrvatske u dobi od 15-64 godina, točnije 68 posto, konzumira margarin, pokazalo je telefonsko istraživanje agencije Hendal, provedeno u veljači na uzorku od 790 ispitanika. Ljubitelji margarina smatraju ga ukusnim i u vrlo visokom postotku ne mijenjaju svoje mišljenje.

Najviše konzumenata (57 posto) margarin jede 1-3 puta tjedno. Minimalno jednom tjedno konzumira ga 70% potrošača, a učestalih potrošača koji margarin jedu svakodnevno ima 12 posto. Većina margarin konzumira najčešće namazan na kruh (52 posto), a zatim u kolačima i slasticama (41 posto). Tvrdnja s kojom se i konzumenti i nekonzumenti  slažu je da je margarin svestrani proizvod.


Zvijezda potrošačima nudi čak 15 vrsta margarina

Zvijezda je jedini hrvatski proizvođač margarina, koji svojim potrošačima nudi 15 vrsta margarina od kojih 7 ulazi u kategoriju mazivih margarina, a 6 vrsta margarina se koristi za pripremu različitih kolača i slastica. Pod svojim najpoznatijim brandom Margo, Zvijezda nudi pet mazivih margarina, dok je brand Omegol već prepoznat kao odličan izvor omega-3 esencijalnih masnih kiselina.

Posljednje inovacije su Omegol sa sjemenkama lana i tvrdi margarin za prhke kolače. Omegol sa sjemenkama lana i prosa sadrži i repičino ulje koje prirodno sadrži omega 3 masne kiseline, vitamine A i D koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava te ne sadrži gluten. Novi margarin za prhke kolače, osim što tijestu daje onu neodoljivu kombinaciju mekoće i hrskavosti, osigurava duže čuvanje i svježinu kolača.

Masnoće koje nalazimo u margarinu od velike su važnosti za normalno funkcioniranje organizma, jer su izvor energije, sastavni dio staničnih membrana, te omogućuju prijenos i apsorpciju vitamina topivih u mastima, a hrani daju bolji okus, strukturu i aromu. Uz to su izvor esencijalnih masnih kiselina koje organizam ne može sam stvoriti, nego ih mora dobiti putem hrane.

 
 
Komentari
+2
 
mikica61
  • 29.4.2015 19:05:39
  • Bodova: 127395
  • Prijavi
meni nije,više volim maslac