Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Inspiracija za blagdanske slastice - neodoljive puslice

Inspiracija za blagdanske slastice - neodoljive puslice

Jednostavan i ukusan desert za blagdanske dane

Slatki, prhki kolačići od bjelanjaka i šećera idealan su izbor božićnih kolačića kojima ćete razveseliti ukućane i goste za predstojeće blagdane. Prednost im je i jednostavna priprema što nikako nije zanemarivo. Osim svojim okusom kojemu je teško odoljeti, atraktivnim pak pahuljastim izgledom poslužit će i kao savršena dekoracija na blagdanskom stolu uz adventski vijenac i ostale kulinarske poslastice.
 
Puslice od grožđica

Sastojci:
15 dkg margarina
18 dkg šećera
2 jaja
50 dkg brašna
prašak za pecivo
2 žlice mlijeka
limunove korice
8 dkg grožđica
2 žlice mlijeka

Priprema:
Margarin, šećer i jaja pjenasto miješajte, dodajte mlijeko, brašno s praškom za pecivo, grožđice i limunovu koricu. Od tijesta uz pomoć dviju vilica oblikujte čupave gomilice, stavljajte ih na namašćen lim i pecite dok ne postanu zlatnožute.


Božićne puslice

Sastojci:
5 bjelanjaka
275 g šećera u prahu
1 žlica limunova soka
50 g oguljenih sitno mljevenih badema
40 g čokolade za kuhanje
šećer u prahu za posipanje

Priprema:
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg te postupno, uz miješanje, dodajte šećer u prahu. Na kraju umiješajte limunov sok i mljevene bademe. Pomoću slastičarske vrećice formirajte puslice u obliku božićnog drvca na papiru za pečenje. Puslice pecite u pećnici zagrijanoj na 110 stupnjeva C oko 1 sat. Moraju biti suhe, čvrste, ali i zadržati svijetlu boju. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se ohlade. Pospite šećerom u prahu. Čokoladu rastopite na pari i od nje na papiru na pečenju  oblikujte zvijezde, koje stavite kratko u hladnjak da se čokolada stvrdne pa ih zabodite u puslice.

Puslice od kokosa

Sastojci:
2 bjelanjaka
2,5 šalice kokosovog brašna
1/4 šalice meda
1 žličica ekstrakta vanilije
korica limuna
prstohvat soli
 
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160°C. Umutite zajedno bjelanjke, sol, vaniliju i med dok snijeg ne postane čvrst. Dodajte kokosovo brašno i koricu limuna te kuhačom lagano izmiješajte. Pleh obložite papirom za pečenje. Žlicom vadite smjesu i stavljajte na pleh. Pomoću dvije žlice možete oblikovati kuglice.

Puslice  

Sastojci:
4 bjelanjka
prstohvat soli
220 g mljevenog šećera
172 žličice ekstrakta od vanilije

Priprema:
Zagrijati pećnicu na 120 stupnjeva. U posudu staviti bjelanjke i sol, te postupno dodavati šećer. Miksati električnim mikserom dok ne postane vrlo čvrsto i dok se ne počnu praviti mali vrhovi. Kada je dodan sav šećer, pojačati jačinu miksanja na najjaču i miksati još 3 minute. Na posudu za pečenje staviti papir za pečenje i na njega vrećicom (staviti smjesu u vrećicu, prerezati malo vrh i kroz njega istiskivati smjesu) istiskivati smjesu (otprilike 2 cm) Smanjiti temperaturu pećnice na 90 stupnjeva i staviti peći puslice, peći ih jedan jedan sat. Isključiti pećnicu i ostaviti ih da se potpuno ohlade.
 
Komentari
+2
 
keke38
  • 25.12.2017 6:16:19
  • Bodova: 22324
  • Prijavi
Puslice su super, ali ih moji doma bas ne vole, pa ih ne radim... ove kombinacije su bas fora, jos ih nisam probala s kokosom, a kokos volim :)
dorryy00
  • 23.12.2017 19:29:47
  • Bodova: 25721
  • Prijavi
Taman mi je ostalo bijelanjaka...
malikekoserk1
  • 23.12.2017 14:59:49
  • Bodova: 14732
  • Prijavi
O bez puslica nema blagdana , svi ih doma obožavamo, pogotovo od kokosa.
velandra
  • 22.12.2017 19:06:41
  • Bodova: 15989
  • Prijavi
Hvala na idejama! Volim puslice i nisam ih dugo pravila, a tako su jednostavne!