Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Donosimo ti tri jednostavna i pikantna recepta našeg poznatog food blogera

Donosimo ti tri jednostavna i pikantna recepta našeg poznatog food blogera© Darko Debić

Šrilankanska piletina ili s azijskom glazurom, keema naan - zvuči kao nešto komplicirano i nemoguće za napraviti. Ali kad pročitaš recepte Darka Debića shvatit ćeš da uopće nije tako. Samo slijedi recept i napravit ćeš jela zanimljivih okusa koja će zadovoljiti i one najzahtjevnije

Darko Debić se nalazi iza poznatog bloga Samo jedan griz, voli kuhati slatko i slano, a već si ga imala priliku upoznati kao pobjednika na našem natječaju za službenu tortu Zena.hr. Darko je pobijedio s prekrasnom tortom od ružičaste čokolade.
Kako vrijeme provodimo kod kuće i družimo se s ukućanima, sada je došao pravi trenutak za isprobavanje različitih recepata za koje prije nismo imali vremena. Pitali smo Darka, pravog majstora od kuhače, da podijeli našim čitateljicama nekoliko recepata. Ovaj put odlučili smo se za tri jela s mesom zanimljivih okusa. Vrijeme je za nešto novo. Priprema je vrlo jednostavna, a kako je Darko objasnio ako su ti količine prevelike lako se prilagode broju ukućana. Dobar tek!

 
Piletina u azijskoj glazuri

Sastojci:
  • 10 pilećih bataka
  • malo ulja
  • 4 dl vode
  • pola decilitra aceta balsamica
  • pola decilitra soja umaka
  • jedna jušna žlica sriracha umaka ako želiš
  • jedna jušna žlica meda
  • tri češnja češnjaka sitno sjeckana
  • jedna žličica ribanog đumbira
  • sjemenke sezama
Upute:
  • Na vruću tavu staviti malo ulja, položiti meso i zapeći s jedne i druge strane. Dodati sve ostale sastojke (osim sezama), kada proključa smanjiti vatru, poklopiti i pustiti da lagano kuha oko 25 minuta. Svakih nekoliko minuta okrenuti meso i dolijati vode ako je potrebno.
  • Kako je soja umak slan, sol nije potrebno dodavati. Ovisno o veličini komada mesa piletina je za nekih pola sata gotova, maknuti poklopac i pustiti umak da se malo zgusne.
  • Posipati meso sjemenkama sezama. Poslužiti uz kuhanu rižu i salatu. Rižu kuham u kuhalu za rižu na azijski način, tako da je ona neslana. Ova piletina u glazuri sa soja sosom je dovoljno začinjena da zapravo riža ne mora niti biti slana. Ako želiš rižu poslužiti slanu, smanji količinu soja umaka u jelu.


(Foto: Darko Debić)
1/3
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2