Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Desert za Valentinovo

Desert za Valentinovo

Srce od parfea od jagode za sve zaljubljene

Proslava Valentinova gotovo je nezamisliva bez kakve prigodne slastice u kojoj će uživati zaljubljeni, bilo da se odluče na večernji izlazak ili pak ukusan kolač, tortu ili desert odluče pripremiti sami.
Slastičarnica M&M iz zagrebačkog  Rudeša iz svoje bogate ponude slastica, posebice maštovitih i ukusnih torti za razne prigode, za čitateljice portala Žena.hr izdvojila je recept kojem zasigurno nećete odoljeti.

Za sve zaljubljene pripremili su srce od parfea od jagode.

KREMA:
2dcl mlijeka
2dkg želatine
5 žutanjaka
15dkg šećera
2vanilije
20 dkg kosanih jagoda
BISKVIT:
5jaja
12dkg brašna
10dkg šećera

Postupak pripreme kreme:

Sve sastojke umješati odnosno izmiksati i kuhati do vrenja,  zatim prohladiti, a onda u tu masu dodati 20dkg kosanih jagoda i tučenog šlaga, odnosno slatkog vrhnja.Lagano izmiješati i staviti između biskvita.
Priprema biskvita :
Izlupati jaja, posebno dodati šećer, i na kraju lagano umiješati brašno. Izliti u kalup u obliku srca i ispeći.Kad je pečen pustiti da se malo ohladi, prerezati na pola i puniti gore navedenom kremom.
 
Nakon Valentinova – kušajte „Bijeli Zagreb“




Za ovu poslasticu recept bismo vam također rado otkrili, ali je zaštićen. Naime, ponos slastičarnice M & M je torta ''Bijeli Zagreb'' koju su osmislili kao mali slatki poklon u prigodnoj kutiji, te zaštitili recept i izgled torte. Taj specifičan zagrebački suvenir prava je harmonija okusa bijele čokolade, marcipana i kreme od badema. Inače, slastičarnica M&M od početka rada, 1992. godine, kvalitetu i uspješnost temelji na spoju obiteljske tradicije i suvremene tehnologije. Torte, kolače, sladolede i razne slane zalogaje rade na bazi prirodnih materijala, što jamči visoku kvalitetu. Posebice su poznati po izradi stiliziranih i specijaliziranih torti svih vrsta, veličina i izgleda.
(M.G.)


 
Komentari
+2
 
anke
  • 13.2.2010 21:34:06
  • Bodova: 31186
  • Prijavi
[QUOTE=kikiriki]probala sam ovu tortu bijeli zagreb i oduševila me! definitivno je pravim večeras [/QUOTE] Kikiriki... pa kazu da se ne moze dobiti recept... ako ga ipak imas posalji mi na pp...
kikiriki
  • 13.2.2010 20:50:11
  • Bodova: 312
  • Prijavi
probala sam ovu tortu bijeli zagreb i oduševila me! definitivno je pravim večeras
anke
  • 13.2.2010 14:20:51
  • Bodova: 31186
  • Prijavi
E bas sam se "nabrusila" da si stavim u recepte "Bijeli Zagreb", kad ono pljas - ne moze se dobiti recept... Mljac, bijela cokolada i bademi...