Dani kuhinja 2012.

Dani kuhinja 2012.

Westgate Shopping City donosi kolekcije renomiranih izlagača i zabavni program

Najveći interes posjetitelja pobudili su kuhinja Brad Pitta, te kuhinja od milijun kuna, ali i delicije Šime Vučetića iz Falkensteiner Hotela & spa Iadera, člana hrvatske kulinarske reprezentacije koja je na kulinarskoj Olimpijadi u Essenu osvojila broncu.

Manifestacija Dani kuhinja je širom otvorila svoja vrata svim ljubiteljima kuhinja i pratećeg kuhinjskog pribora čime je nastavljena tradicija predstavljanja svježih ideja i rješenja u uređenju kuhinjskog prostora. U WESTGATE Shopping City centru sve do nedjelje, 21. listopada posjetitelje očekuje široka ponuda kuhinjskog namještaja, bijele tehnike, kućanskih aparata i posuđa te raznih zanimljivosti koje upotpunjuju svaki dom.

Projekt Dani kuhinja se ove godine održava po drugi put, sa željom da se na potpuno jedinstven i interaktivan način javnosti predstave ideje o uređenju i opremanju kuhinje. Dani kuhinja su i ove godine uspjeli okupiti renomirane tvrtke koje se bave projektiranjem, proizvodnjom i prodajom kuhinjske opreme u jedinstvenom lifestyle okruženju WESTGATE Shopping City centra. Tako sudjeluju: InArt, In Color, Whirlpool, Bosch, Lesnina, Möbelix, Svea, Javorović, Kovinoplastika, Henkel, Exspressa duo, Serena, Fruk namještaj, Dekris usluge, Conty Plus, Mercator, Egle te Prva stambena štedionica.

U ime organizatora manifestacije Dani kuhinja, tvrtke Medijski pravac gđa Martina Zlački Blaća je izjavila: „Zadržali smo osnovni koncept, a to je da posjetitelji u ugodnom lifestyle okruženju WESTGATE centra mogu na jednom mjestu razgledati i dobiti potrebne ideje i informacije za uređenje gotovo najvažnijeg dijela doma, kuhinje. Light motiv ovogidšnjih Dana kuhinja je kuhanje, ono što većina nas radi svakoga dana. Zato su i glavne okosnice zabavnog programa kulinarske prezentacije i degustacije pod kuharskom palicom CroChefa Tomislava Špičeka. Pozivam sve da dođete s obitelji i prijateljima i uživate u kulinarskim delicijama. Za kraj bi se htjela zahvaliti našem domaćinu WESTGATE centru što nas je ugostio i ove godine. S obzirom na aktualne tržišne prilike, organizacija ovogodišnjih Dana kuhinja je bila izazov ne samo za nas kao organizatora, već i za izlagače kojima se i ovim putem zahvaljujemo na ukazanom povjerenju. Posebno želim zahvaliti partnerima Dana kuhinja – WESTGATEU i Prvoj Stambenoj Štedionici, te sponzorima i pokroviteljima zabavnog programa.“


Shabby chic kuhinja stolarije Fruk

Kao posebnu zanimljivost ovogodišnjih Dana kuhinja predstavljamo izlaganje kuhinje Brad Pitta. Kuhinju OLA20 tvrtke Snaidero, koju ju kupio poznati glumac Brad Pitt i smjestio ju u svoj dom u Los Angelesu, na Danima kuhinja izlaže salon namještaja InArt. Cijena kuhinje bez aparata iznosi 40.000,00kn na više, ovisno o dimenzijama i komponentama. Poznati glumac Brad Pitt je o kuhinji za tvrtku Snaidero rekao: “Posljednja stvar koju sam kupio za svoju kuću u Los Angelesu bila je kuhinja OLA20 jer volim moderne i jednostavne linije namještaja. Pored tehničkih inovacija bitna mi je i estetika kuhinje te njezina otvorenost koja svima nama omogućava neometano kretanje kroz prostor.  Djeca, Angelina i ja jednostavno volimo provoditi vrijeme u kuhinji. Za nas je kuhinja srce našeg doma. Dok netko od nas uživa u hrani, netko drugi sluša glazbu, netko crta, a netko uživa u voćnim sokovima.”

Kuhinja Brad Pitta
 
Na Danima kuhinja svi posjetitelji mogu razgledati i kuhinju od vrtoglavih milijun kuna! Riječ je o hrvatskom proizvodu tvrtke Interijer Color iz Lekenika koji se sastoji od dva odvojiva dijela: prostora za pripremanje hrane i prostora za njezino posluživanje. Kuhinja je teška 3.5 tone i satkana je od najboljih materijala poput kamena, stakla i aluminija.


Kuhinja od 1mil kn

Prvog dana Dana kuhinja posjetitelje su zainteresirale i delicije koje je pripremio kuhar Šime Vučetić iz prekrasnog Falkensteiner hotel & spa Iadera, poznatog po svojoj sjajnoj gastronomskoj ponudi. Šime je član hrvatskog kulinarskog saveza i upravo se vratio sa svjetske kulinarske Olimpijade s brončanom medaljom. Okupljeni novinari su imali prigodu prvi kušati neka od nagrađenih jela, kao što su tuna u omotu od sezama na raguu od povrća, grdobin uz pire od mrkve i đumbira, brancin s rižotom od bosiljka te mesnifile s hrustom od suhih šljiva uz pire od celera. Za slatki dio otvorenja Dana kuhinja bila je zadužena Ana Marcelić iz Fancy cakea koja je uz tortu u maštovitoj „kuhinjskoj“ izvedbi oduševila sve prisutne.


Fancy cake torta kuhinja

Na Danima kuhinja, uz slobodan ulaz posjetitelji su u prilici uživati u pregledu najmodernijeg kuhinjskog namještaja, bijele tehnike i ostalih dodataka za opremanje kuhinjskih interijera. Svi posjetitelji mogu pronaći ideju za kuhinju iz snova i iskoristiti priliku za povoljniju kupnju. U zabavnom programu aktualne su kulinarske prezentacije i degustacije uz darove sponzora. Oni koji žele doznati kako urediti dom iz snova i pritom uštedjeti, na raspolaganju stoje odlični financijski savjeti našeg partnera, Prve stambene štedionice.
 
Komentari
+2
 
Moderator
-ela-
  • 20.10.2012 20:39:55
  • Bodova: 39986
  • Prijavi
Meni se ovdje najviše sviđa torta :D
marinela19
  • 20.10.2012 12:03:01
  • Bodova: 426
  • Prijavi
uuu *___*
bijela100
  • 19.10.2012 22:08:58
  • Bodova: 16236
  • Prijavi
mogu mislit kakvih sve kihinja ima...bolje da ih ne vidim jer cu se razbolit